torstai 14. syyskuuta 2017

Suomenmestaruuskilpailut 2017

Viime viikonloppuna Toijalassa ratkaistiin tämän vuoden Suomenmestarit eliitti suoralla, eliitti mutkalla, korkeus- ja pituushypyssä. SM-luokkien lisäksi oli muutamia väliluokkia, joihin osallistui minulta useampi nuorikani.
Tämä oli nyt viides SM-kilpailu Suomessa. Kokonaisuudessa huomasi positiivista kehitystä, mutta oli tietysti myös sellaisia seikkoja missä pitää parantaa. Aiemmassa postauksessa mainitsinkin, että järjestelyissä oli aika vähän apuvoimia, mikä tietysti näkyi kilpailuissa. Tähän tietysti vaikuttaa vahvasti se, että aktiivisten harrastajien määrä on vähentynyt ja uusia innokkaita on saatu viime vuosina harmillisen vähän. Tosin tänä vuonna startannut SKHn on saanut jo tässä alle vuoden aikana heräteltyä paljon innokkaita mukaan, eli kenties lähi vuosina tämä isoin tapahtumamme on oikeasti iso?
Lisäksi pakko sanoa, moni huomaa varmasti jo osasta kuvista, että juu... kaatosateessa ratkaisiin voittajat. Tähän en oikein muuta sano kuin sen, että tästä asiasta toivottavasti vihdoin opitaan ja aletaan järjestää niitä sisällä olevia mestaruuksia.

SM-luokat la & su

Mulla oli lauantaina mukana Ra, Gia, Milan ja Loki, eli hauskasti Ran lapsi(Gia) ja lapsen lapset(Milan ja Loki).
Eliitti suoran ensimäisenkierroksen ajan satoi oikeasti ihan hirveästi vettä. Mun kanit vähän aluksi ihmetteli mitä me sateessa hypätään, mutta ei ne ulkoilua sinäänsä arastanut. Kesällä nuo on muutamaan otteeseen olleet sateella pihalla ja keväisin nyt aina tuppaa paikat kastumaan ja mutaantumaan. Ei sinäänsä mikään uusi ja vieras asia.

Ra ja Gia hyppäsivät todella alussa ja kumpikin täräytti todella hienot tulokset ensimmäiseltä kierrokselta. Milan ja Loki hyppäsivät enemmän lopussa ja silloin maa oli jo vetelämpi ja lammikoilla. Toiselle kierrokselle vesisade hellitti ja kaikki kanit tykittelivät hienot tulokset. 
Ra 2+0, Gia 1+2, Milan 4+2, Loki 6+3! Todella hienot tulokset, kahdelta konkarilta kuin myös kahdelta nuoremmaltakin!

Väliluokkien jälkeen hypättiin vielä pituushyppyä. Tähän otti minun kaneistani osaa Milan ja Loki. Kumpikaan kaneista ei yltäneet ihan omaan huipputasoonsa asti, mutta sinäänsä päiväntaso oli muutenkin kaikilla kaneilla hieman heikompi. Milan hyppäsi hienosti aina 200cm asti ja Loki 170cm asti!

Päivän päätteeksi pidettiin palkintojenjako. Sain olla hurjan ylpeä kaneistani ja samalla myös kasvateistani. 
Eliitti suoran Suomenmestari vuosimallia 2017 Lavella's GT CH November eli Ra! Hopeaa voitti Ran tytär Lavella's Star Gianfar eli Gia! 
Pituushypyssä pääsimme myös kolmen kärkeen, kun Milan tuli upeasti pronssi sijalle!

---

Sunnuntaina sää oli siedettävämpi, eikä enää satanut niin rankasti. Aamulla mietti kyllä pariin kertaan, että lähteäkkö ja kanit näyttivät myös siltä, että "joopajoo taasko me muka mennään?".
Oma kantani on kyllä se, että SM pitäisi jakaa kahteen viikonloppuun, ihan jo kanien jaksamista ajatellen ja kyllähän sen tosiaan sunnuntaina myös käytännössä näki.

Mukana mulla oli vain Ra ja Milan. Kummatkin osallistuivat eliitti mutkaan ja korkeushyppyyn. Ra veti jälleen todella kovan tuloksen eliittin radalta, mutta omaan mieleeni meno oli selvästi väsyneempää mitä lauantaina. Milanilla ei meinannut riittää keskittyminen ja meno oli hänelläkin hieman hutiloivaa.
Hienot radat kuitenkin molemilta siihen nähden, että oltiin jo lauantaina hypätty hurjan paljon + matkustamiset päälle. 
Ra 2+3 ja Milan 5+4.

Koko viikonloppu huipentui korkeushyppyyn. Siinä minulta hyppäämässä oli jälleen Ra ja Milan. Odotukset kummankin ja varsinkin Ran kohdalla oli hyvin korkeat, mutta kumpikin jäi 10cm alle parhaimman tasonsa. Tämän luokan kanssa oli hieman sama, mikä pituudessakin, eli taso oli hieman normaalia matalampana(paitsi voittajalla joka hyppäsi kevyesti 90cm asti!). Hienosti kuitenkin kanit hyppäsivät ja varsinkin kun miettii millainen viikonloppu oli jo tuossa kohtaa takana. Ra hyppäsi 80cm ja Milan 65cm. 

Palkintojenjaossa Ra loisti jälleen, hän sai pronssia eliitti mutkalta kuin myös korkeushypystä. Upeasti myös kasvattini Lavella's Stolen Credit Card voitti hopeaa korkeudessa 80cm hypyllä!

---

Kaiken kaikkiaan todella voitokas viikonloppu, jokaisessa neljässä SM-luokassa kolmen parhaan joukkoon sijoittui kasvattejani. Upeaa ja olen kyllä tästä hurjan iloinen! Koitetaan jatkaa samaan malliin! 
Hurjan ylpeä olen varsinkin Ran suorituksista, hän osallistui kolmeen SM-luokkaan ja sijoittui kolmen kärkeen jokaisessa. Ra oli myös vanhin eliitti hypääjien keskuudessa, oikea teräs mummeli!

VH-13 Lavella's GT CH November "Ra"

Lavella's Star Gianfar "Gia"

Lavella's Lost wind "Milan"


Lavella's Loki "Loki"

Väliluokat la & su

Mestaruusluokkien välissä hypättiin väliluokkina kummatkin helpot, kv mutka ja vaikea suora. Helpoissa luokissa mulla oli viisi nuorta kania hyppäämässä, joista kaksi oli ensikertalaisia. Nämä jokainen meni niin upeasti! Lisäksi Lyna oli hakemassa klassausta keskivaikeasta mutkasta ja sai muuten sen yhden virheen radalla!

Tässä vielä helppokanien suorituksista:

Tamara oli todella vireessä ja hänestä onkin kehittynyt tässä pienessä ajassa niin hurjan kiva hyppääjä. Lauantaina nappasimme toisen klassauksen helposta suorasta, sunnuntaina saimme myös viimeisen klassauksen keskivaikeaa mutkaa varten! Tässä video Tamaran helposta suorasta.

Tetris on Tamaran tavoin kehittynyt todella hurjasti. Vielä kuukausi sitten hän saattoi juosta hieman tottelemattomasti minne tahansa, mutta nyt on aivan eri meno. Lauantaina kuin myös sunnuntaina hienot radat ja klassaukset samalla! Täällä video Tetriksen helpon mutkan radasta.

Fridalle nämä olivat kolmannet kilpailut ja hän hyppäsi kuin olisi jo pidempääkin kilpaillut! Ihanaa energiaa ja pirteyttä, juuri sellaista asennetta mitä estekani tarvitsee! Klassaukset saatiin molemmilta radoilta, suoralta ja mutkalta. Täällä video Fridan helposta suorasta.

Sugot ja Togur olivat ensimmäistä kertaa kisaamassa ja asenteeltaan kummatkin olivat todella reippata ja avoimia. Hieman tosiaan harmittaa, kun en ollut heitä ehtinyt treenata yhtä kertaa enempää, jolloin opetin kummatkin esteille ja sekin tapahtu melkein kolme viikkoa sitten. He taitavat kuitenkin olla jotain automaattivietereitä, sillä helppo suora meni sujuvasti kuin mikä! Huolimattomia virheitä tietysti tuli, mutta ei niitäkään paljoa. Togur meinasi suoralta jopa saada klassauksen! 
Sunnuntaina kumpikin oli kuin vanhoja konkareita. Sugot meni hieman liiankin kovalla tarmolla ja näyttämisen halulla, jolloin puomeja hieman tietysti taas tippui. Yritys oli kuitenkin täysi kymppi! Togur hyppy huolellisesti kummatkin helpot puhtaasti ja täällä löytyykin video toisen kierroksen suorituksesta.

Upea viikonloppu myös nuorten aloittelevien kanien kanssa!

Lavella's Blood Red Romance "Tamara"Lavella's Tetris "Tetris"Lavella's Time Machine "Frida"


Lavella's Sugot "Sugot"Lavella's Togur "Togur"Lavella's Under the Never Sky "Lyna"


2 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni