lauantai 23. syyskuuta 2017

Syysflunssaa ja irtokarvaa

Kuusi päivää pahemmanlaatuisessa syysflunssassa ja vihdoin alkaa näkyä parantumisen merkkejä. Tämä viikko mennyt täydellisessä sumussa ja se tympii minua, mutta varmasti myös kaneja. Tänään onneksi olo ollut jo huimasti parempi. Koko päivän helli ihana syysilma, aurinkoa ja melkein parikymmentä astetta lämpöä! Kanit pääsivät tietysti jo aamusta ulos ja minä touhusin kanilassa sillä aikaa.

Viikko sitten valmistui kanilaan uusi koppi, tai kopinlaajennus oikeastaan. Mun oli tarkoitus hehkuttaa tätä uutta viritystä jo maanantaina, mutta noh kuume ja flunssa vei voiton. Tänään sain kuitenkin kuvattua kuvat tästä kopista ja samalla nappasin muutamia kanilakuvia. 
Kanilassa on muuttunut jälleen kerran järjestys viime kertaisista kanilakuvista. Tämän uuden asuintilan rakennuttaminen on ollut mulla jo pitkään mielessä. Sen toteuttaminen tuli nyt hyvin ajankohtaiseksi, kun kanilaan alkaa syntyä poikasia ja ne vaativat tietysti tilaa ympärilleen.
Lisäksi mulla tulee jälleen tänä talvena asumaan muutama kani kanilan ulkopuolella. Viime talvena mulla asui jo kokeiluna muutama kani tuossa ulkona ja se onnistui todella hyvin. Tänä vuonna ulkopupuiksi pääsevät belgianjänikset Jagu ja Zaida, belgianjänisristeytykset Sugot, Togur ja Tamara sekä esteristeytyspoju Loki. Kaikki nämä kanit ovat 3kg kaneja tai kasvamassa hyvää vaihtia sen kokoisiksi. Lisäksi he ovat nuoria ja perusterveitä, eli pakkasen ei tosiaan pitäisi tuntua missään.

Lähestyvä talvi tietysti näkyy karvanvaihdossa, jonka jokainen on aloittanut viimeistään nyt. Nuoret vaihtavat todella nätisti ja nopeaan vauhtiin karvaa, mutta nuo vanhukset aiheuttavat hieman huolta. Ne nimittäin vaihtavat todella holtittomasti ja isoissa määrin karvaa. Vähän väliä saa olla pelkäämässä milloin tulee ensimmäinen suolitukosoireilu... Huomenna olisikin tarkoitus ottaa harjaa käteen ja avittaa vanhuspupuja karvanvaihtourakassa!

Mulla on edelleen hurjasti kaikkia kanikuvia odottamassa julkaisua, eli koitan saada jo vaikka huomiseksi joitain esille. Kuulemme siispä toivottavasti pian!

Vitani, Kuuta ja Efy ovat asuneet jo viikon uudessa kopissaan.Gian, Milanin, Tatin ja Teresan koppi laajeni viikko sitten.


Kanilan ovelta näkymä oikealle.

Kuusivuotias venäläisuros Donfero.


Donferon puolisisko Mei.

Frida ja Tami iltapäivätorkuilla.

Pablo ja sen taivaallisen ihanat korvat!


Pablon sisko Tetris, joka myöskin kovin upea!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni