keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Maneesikisat Salossa!

Viime sunnuntaina pääsimme starttaamaan ihan kunnolla tämän kisakauden. Luvassa oli hieman isommat kisat, useammalla luokalla ja porukkaa saapui kisaamaan hyvinkin kaukaa. 
Kisat pidettiin tässä lähellä olevalla maneesilla, jossa ollaankin jo muutaman kerran aiemmin kisattu. Paikka on ollut ihanteellinen kisojen pitämiseen ja tallin omistajat todella mukavia.

Multa lähti kisaamaan yhteensä kahdeksan kania. Aamulla auto oli siispä täynä kuljetusbokseja ja esteitä kun starttasimme kohti kisapaikkaa. Olimme Sagan kanssa maneesilla hieman ennen yhdeksää, kannoimme kanit sisälle ja aloitimme radan rakentamisen. Todella pian saapui myös muita kisaajia ja saimme yhteistuumin eliitti ja mini suoran radat pystyy. Puoli kymmeneltä aloitimme hyppäämisen.

Eliitissä mulla oli mukana Dane, Gia ja Loki. Heistä Dane oli edellisen kerran jouluna hypännyt, mutta Lokille ja Gialle kisalomaa oli jo kertynytkin lähes puolivuotta.
Dane kilpaili sunnuntaina ensimmäistä kertaa eliitti suoralla. Oli todella hauska päästä kisaamaan hänen kanssaan. Edellisestä kerrasta oli jo todella paljon aikaa, ja silloin hän vasta aloitti kisauraa. Jo lämmitellessä Danea, huomasin hänen olevan todella kivassa hyppykunnossa. Kevyitä ja ilmavia hyppyjä. Sama meno jatkui radalla ja tulokseksi saatiin 2+2 rata. Tämä tulos riitti myös eliitiin ykkös sijaan! Uskomatonta!
Gia ja Loki olivat hieman jähmeisiä ensimmäisellä kierroksella, mutta toiselle kierrokselle löytyikin jo energiaa ja hienoja hyppyjä. Toisen kierroksen Loki hyppäsi kolmella ja Gia kahdella virheellä.

Eliitin jälkeen siirrtyin tuomaroimaan mini suoraa. Oli mukavaa tuomaroida pitkästä aikaa, sillä edellisestä kerrasta onkin päässyt kulumaan jo tovi! Minissä hyppäsi monta lupaava ensikertalaista, joita tulemme varmasti näkemään lisää kisaradoilla.

Vaikea suora hypättiin minin kanssa samaan aikaan, eli sitä en päässyt seuraamaan. Tämän jälkeen aloitettiin keskivaikea suora, jossa minulta hyppäsi Tamara. Keseessä oli Tamaran ensimmöinen keskivaikea suora ja takana yli puolen vuoden tauko. Arvaatte varmasti miten minua jännitti tuleva rata. Onneksi Tamara on varma hyppääjä, hän suoritti 1+0 radan ja saaden klassauksen! Tästä on todellakin hyvä jatkaa hänen kisauraa.

Toiseksi viimeinen luokka oli helppo suora. Siihen minulta osallistui neljä kania, joista kolme tavoitteli viimeisiä klassauspisteitä. Kaikki neljä kania Frida, Tetris, Sugot ja Togur hyppäsivät 0+0 radat ja osoittivat olevansa valmiita keskivaikeaan suoraan. Ihania nuoria!

Päivän päätti pituushyppy, eliittinä ja normaalina. Olin ilmoittanut eliitti pituuteen Lokin ja normi pituuteen Danen.
Danen kohdalla en osannut yhtään odottaa miten tulee käymään. Hän nimittäin on hypäänyt vain kaksi kertaa aiemmin pituutta ja kummallakaan kertaa ei ole tajunnut sen ideaa. Tällä kertaa se tajuttiin ja hän hyppäsi upeasti 190cm saakka, voittaen myös luokkansa!
Loki hyppäsi 180cm asti, mikä on oikein hyvä tulos lomailun jäljiltä.

Tämä oli todella mukava kisapäivä. Tästä on mielestäni hyvä jatkaa alkavaa kisakautta. Seuraavana luvassa sisäkisat Hämeenlinnassa ja siitä sitten vähitellen alkaa kunnolla ulkokausi!


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni