sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

Pääsiäispupuja, Mellin ja Lynan poikaset

Toivottavasti pääsiäinen on sujunut kaikilla hyvin! Mulla on riittänyt ohjelmaa todella paljon ja huomenna taitaa vihdoin olla päivä kun voi olla ihan rauhassa kotosalla. Kävimme eilen Suvin kanssa katsomassa Mellin ja Maukan jälkikasvua, samalla selvisi myös heidän sukupuolensa! Sen jälkeen ajettiin vielä Hämeenlinnaan kisaamaan ja kaksi neljästä nuoresta nappasi klassaukset keskivaikealta mutkalta. 
Tänään olen pyrkinyt ulkoiluttamaan kaneja ja ulkoillut myös itse. Huomenna luvassa on paljon lunta ja saakin varmaan aika hyvin majoittua ihan sisätiloihin. Pikakäsittelin tänään Mellin ja Lynan poikasten kuvat tätä postausta varten, sillä uskon hyvin monen odottavan niitä. Mennään siispä asiaan.

Mellin poikaset

Tampereen sunnilla kasvaa tällä hetkellä varsin hieno rex-turkilla varustettu risteytyskanipoikue. Poikasista jäi todella hyvät fiilikset. Poikasissa on selvästi muutama rohkeampi, joiden kanssa voi tähdätä vaikka esteille ja sitten niitä rauhallisempia kotipupuja. Sukupuoli jakauma heillä on kaksi naarasta ja viisi urosta. Kyselyitä on tullut lähes kymmenen naaraista ja uroksista kaksi. 

Saara ja Suvi tulevat molemmat jättämään tästä poikueesta itselleen yhdet poikaset. Varma jääjä on tämä poikueen erikoisuus eli westfallen uros, joka tulee jäämään sijoitukseen joko Saaralle tai Suville. Tuon uroksen kanssaan tulemme katsomaan yhdellä-kahdella poikueella kuvioiden periytymistä. Toinen jääjä on hyvin todennäköisesti musta otter valkokorva naaras. 

Kahden uroksista kyselleen kanssa tulemme katsomaan neljästä uroksesta ne sopivimmat. Kahdesta vapaana olevasta uroksesta voi laittaa kyselyitä. Yksi poikueen uroksista on tuo naku poikanen. Vaikka hänessä ei varsinaisesti ole mitään vikaa, perjaatteiden vuoksi odotamme, että karvat ovat kasvaneet takaisin ja sen jälkeen on vasta hänen luovutuksensa. Varata voimme hänet kuitenkin jo, jos sopiva koti tulee vastaan.

Poikueesta tosiaan on tullut hurja määrä kyselyitä naaraista. Valitettavasti tästä poikueesta löytyy nyt vain yksi naaras, joka voidaan myydä. Tulen laittamaan kaikille kyselijöille viestiä tämän illan ja huomisen aikana. Katsotaan vähän kenelle tuo musta (tuleva)samettiturkki päätyy. Luonteeltaan hän vaikuttaa olevan todella hyvää kotipupu ainesta, eli tulee varmasti olemaan ihana lemmikkikani!
Koska tästä poikueesta ei nyt naaraita riitä kaikille halukkaille. Muutama kyselijä on ollut kiinnostunut estekanista, eli heidän kohdallaan voimme katsoa löytyykö Lynan ja Danen naaraspoikasista sopivaa. Sitten on vielä syntymässä Kuutan poikue, johon toivotaan parempaa tuuria naarasten suhteen. 


musta valkokorva, uros
musta otter valkokorva, naarasmusta viittakuvio, urosmusta, naarasmusta kirjava(westfallen), urosmusta otter valkokorva, urossininen/egern valkokorva, uros "Nakke"
Lynan poikaset

Tässä tulee myös ensimmäiset kuvat Lynan ja Danen poikasista. Lähes kaikki ovat availleet jo silmiä ja pikkuhiljaa aletaan näyttää jo enemmän kaneilta. Hämeenlinnan kisojen yhteydessä saatiin yksi mahdollinen kiinnostunut uros poikasesta. Mutta muuten voi edelleen heistä kysellä, uskon tästä poikueesta löytyvän suvun puolesta useampi lupaava estekani!


musta, uros
ruskeasiamsoopeli viittakuvio, uros
km japanilainen viittakuvio, uros
ruskeasiamsoopeli viittakuvio, naaras
musta, naaras


1 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni