perjantai 29. kesäkuuta 2018

Vahinkopoikaset!

Ennen kuin syvennytään otsikkoon paremmin, tässä tulee viimeisimmät Kuutan poikasista otetut kasvukuvat ja kuulumiset. Ajatella, tulevana viikonloppuna he tulevat 7 viikon ikään! Varsinkin tämä viimeisen parin viikon aikana tapahtunut kasvu on ollut huikeaa seurattavaa. He ovat alkaneet paljastaa urakalla luonteenpiirteitään, opetelleet huimasti kanintapoja ja sen ohessa vielä kasvaneetkin rutkasti lisää! 
Kuutan poikasista jokainen poikanen on hyvin omansa yksilönä. Yhteneväisyyksiä löytyy, kuin myös eroja. Olen seurannut poikasia hyvin tiiviisti ja muodostanut melko hyvän käsityksen siitä, kuka poikasista voisi olla sopiva mihinkin kotiin. Viimeistään alkuviikosta alan laittamaan kaikille kiinnostuneille sähköpostia sopivista poikasista. Siihen mennessä uskon, että saan viimeisetkin pohdinnat päätökseen ja ollaan löydetty jokaiselle se sopiva poikanen.

Alta löytyy toiseksi viimeiset kasvukuvat kaikista poikasista. Ensi viikolla kuvaan heidät viimeisen kerran tänne blogiin. 
Jälleen poikaset osasivat olla mitä parhaimpia malleja. Aina yhtä poikasta kuvatessa, muut poikaset saivat juosta terassillamme vapaana. Niistä iloloikista ja touhuista kun olisi ehtinyt napata vielä videoita, meno oli niin ihanaa katsottavaa. 

Kuutan poikaset

Lavella's Louis Roederer "Louis", uros

Lavella's Geoffroy "Vincent", uros

Lavella's Frerejean Freres "Lennun poika", uros

Lavella's Dom Pérignon "YupYup"

Lavella's Agrapart "Albert", uros

Lavella's Philipponnat "Simba II", uros

Lavella's Taittinger "Gloria", naaras

Lavella's Veuve Clicquat "Maril", naaras


Otsikko paljastaakin aika hyvin mitä täällä suunnilla on päässyt käymään. Tetris synnytti hieman ennen SM kilpailuita seitsemän poikasen vahinkopoikueen. Varsinainen vahinkopoikue tämä ei ole, sillä olin suunnitellut astuttavani Tetriksen syksyllä poikasten isällä Spiidillä. Suunnitelmaan kuului myös Tetriksen kisaaminen isompiin luokkiin kesän aikana, jotta näyttöä löytyisi lisää. Tämä lupaavin nuorista estekaninaaraistani päätti kuitenkin toisin. Edellisistä vahinkopoikasista on jo viisi-kuusi vuotta aikaa ja sekin tapahtui kun en ollut kaneja itse hoitamassa. Sinäänsä säästytty näiltä ja onneksi tämä poikue ei varsinainen vahinko ole. Kyseessä kun suunniteltu yhdistelmä, mutta vain vähän liian aikaisin.

Kun löysin Tetriksen ja Spiidin yhdestä, vannotin että poikasia ei pidetä. Kuukauden aikana muutin kuitenkin mieleni. Heräsi ajatus siitä, että tällä on nyt ihan oikea tarkoitus. Spiidi pappa kun on jo reilut 7 vuotta, eli hyviä vuosia voi olla jäljellä paljon tai vähän. Entä jos enää myöhemmin ei olisi mahdollisuutta toiseen poikueeseen? Poikaset saivat siispä syntyä ja jäädä Tetriksen hoidettaviksi. Toinen hätkähdys tulikin, kun poikaset olivat syntyneet ja laskin heidät. Kyllä siinä muutamaan otteeseen tuli mietittyä, onko tämä sittenkään fiksua näin kesää vasten. Lisäksi mielessä velloi ajatus samasta sukupuoli jakaumasta, mikä Kuutan poikasilla. 

Sukupuoli jakauma meni lopulta hyvin, kuusi naarasta ja yksi uros. Pienillä järjestelyillä saan poikaset majoitettua oikein hyvin kanilaan, vaikka pidemmäksi aikaa ja etsittyä ihan rauhassa heille kodit. Kyseessä on hyvin lupaava poikueyhdistelmä ja heistä varmasti kasvaa upeita yksilöitä. Nyt jäädään seuraamaan heidän kasvuaan ja kehitystä. 

Tetriksen poikaset


ruskeasoopeli white, naaras
ruskeasoopeli white, naaras
ruskeasoopeli white, naaras
musta, naaras
musta otter, naaras
musta otter, naaras
musta otter, uros0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni