lauantai 15. syyskuuta 2018

Kirmailua syyspellolla

Viikko sitten oli vielä niin kovin lämmintä, kun taas nyt niin kovin viileää ja syksyistä. Tosin taitaa se vielä ensi viikolla hieman lämmetä, mutta kyllä nyt ollaan jo hyvin harpattu syksyn puolelle.

Kanilalla valmistaudutaan kovaa kyytiä talveen. Karvanvaihdot ovat parhaimmillaan, ja nopeimmat jo talvikarvan vaihdoksen suorittaneet. Olkipaaleja olen hamstrannut kaneille lämmikkeeksi ja kuivikkeeksi. Niissä kanien on mukava möyhiä ja rakennella pesiä. Ulkona asuvia kaneja olen vähitellen siirtänyt kanilan puolelle. Sugottia ja Toguria lukuun ottamatta, kaikki muut kanit viettävät tulevan talven kanilan puolella. Tällä hetkellä valmistelut tulevaa talvea varten ovat todella hyvällä mallilla. 

Keväällä syntyneet nuoret ovat varttuneet kesän aikana kauniiksi nuoksi kaneiksi. Nyt myös vähitellen olen heistä päättänyt ne ketä jätän kanilalle kasvamaan lisää ja ketä myyn. 
Maaliskuussa syntyneistä Lynan poikasista Cris ja Kongo jäivät kesäksi luokseni kasvamaan. Heistä päädyin jättämään Kongon kotiin, ja Cris suuntasi Pohjanmaalle lemmikki- ja harrastekaniksi. Ennen Crissin muuttoa kävimme veljesten kanssa pellolla, sekä samalla nappasin kuvia kummastakin. Komeita poikia, joista kasvaa varmasti hienoja aikuisia ja lahjakkaita estekaneja!

Belgianjänisristeytys Momo ehti käydä myös pellolla loikkimassa, ennen eilistä jolloin pelto jo kynnettiin. Momosta on kasvanut myös hetkessä niin hurjan nätti ja ystävällinen kani. Hänelle haluaisin löytää myös kodin jossain vaiheessa. Siihen asti hän saa kuitenkin asustella kanilalla, ja käydä satunnaisesti kanssani kilpailemassa.

Lavella's The Last Light "Cris"

Lavella's Bring On The Thunder "Kongo"
 Lavella's Red Kangaroo "Momo"

1 kommenttia:

  1. Kanien kanssa peltoilu on huippua! Ihania kuvia sait napattua heistä kaikista :)

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni