keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Viikon ikäiset poikaset

Viime viikon tiistaina odotettu Fridan poikue syntyi kanilaamme! Ensikertalaisena Frida oli taitanut synnytyksen ja pesän rakennuksen todella hyvin, pesässä tuhisee seitsemän hyvin voivaa poikasta. Minulla on ollut koko ajan täysi luotto Fridaan, että hän osaa hoitaa tämän poikueen hyvin. Värikirjoa löytyy, paljon erilaisia soopeleita, ehkä yksi isabella ja viittakuviota. Vaaleimpien poikasten värit selviää varmoiksi kun he tuosta kasvavat vielä hieman lisää. Sukupuoli jakauma on kaksi naarasta ja viisi urosta, eli uros voittoinen poikue. Tämä on varsin hyvä asia, sillä toiveissa olisi löytää tästä poikueesta yksi tai uroseampi uros kotiin kasvamaan. Kuluneen vuoden aikana esteristeytyspoikueet ovat olleet kaikki naaras voittoisia, eli uros voittoinen estekanipoikue on tähän kohtaan hyvin toivottu!
Alla eilen otetut kuvat, he ovat tosiaankin vielä kovin pieniä. Seuraavalla kuvauskerralla on varmasti jo kaikilla silmät auki ja enemmän karvaa päällä. Tästä poikueesta ja heidän vanhemmista pääset lukemaan lisää TÄÄLTÄ.

Samaan aikaan syntyväksi oli suunniteltu myös Tamaran poikue. Valitettavasti kaikki ei mene aina nappiin, varsinkin ensi kertalaisilla. Tamara oli saanut viikko ennen synnytystä keskenmenon, ja kaikki poikaset olivat kuolleet. Poikueen isä Grålle saapui meille uudelleen astutusta varten viime viikonloppuna. Olen kaksi kertaa yrittänyt heitä yhdistää, mutta Tamara ei ole toistaiseksi osoittanut kiinnostusta poikasten tekoon. Toivotaan että hänellä tulisi kiimat Grållen vierailun aikana, ja saataisiin poikasia vielä tälle vuodelle tai sitten heti ensi vuoden alkuun. 

Fridan poikaset

siamsoopeli white?, naaras
ruskeasiamsoopeli, naaras
sini?siamsoopeli, uros
isabella otter? perhonen, uros
tumma ruskeasoopeli white, uros
sininen, uros
sininen, uros
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni