torstai 3. tammikuuta 2019

I dag fylder hun et år!

Tasan vuosi sitten Tanskassa Sundahlsin kanilassa syntyi poikue, jonka syntymää olin odottanut todella paljon. Poikasia syntyi kahdeksan, joista viisi selvisi hengissä. Ensimmäinen kuukausi oli totisesti malttamatonta odotusta, mutta viimein sain tiedon että olen yksi onnekkaista ja tulisin saamaan näistä poikasista yhden! 

Modig oli viiden kuukauden ikäinen kun kävin hakemassa hänet lentäen Tanskasta. Nyt hän on tasan vuoden ikäinen, ja varttunut hienoksi nuoreksi aikuiseksi kaniksi. Kasvunmatkaa on vielä edessä, mutta on sitä jo vähän takanapäin. Tästä pienestä tanskalaisesta on kasvanut todella hieno ja hyvä tapainen nuorikani. Tykkään hänen luonteestaan, hän on hurjan älykäs, utelias ja seurallinen. Modig on juuri sellainen kani joka sopii hyvin osaksi kanitiimiäni.

Kotipupuna Modig on mainio, mutta niin on hän myös estepupuna! Aloitimme viime kesäkuussa kilpailemisen, ja hän onnistui saamaan lähes jokaisesta kilpailusta luokkanousupisteen. Kilpailimme  viime vuonna todella paljon mutkaradoilla, josta Modig on pian jo eliitissä! Suoria ratoja olemme päässeet hyppäämään paljon vähemmän, mutta eiköhän tämä asia korjaannu tänä vuonna. Nyt vuoden ikäisenä Modig pääsee hyppäämään myös pituutta ja korkeutta, jännä nähdä mitä hän tykkää niistä lajeista. Modig on perinyt hyvät estekanin ominaisuudet vanhemmiltaan, uskon hänestä olevan vielä pitkälle.

Modigin tuleva vuosi tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen. Kenties eniten tällä hetkellä hän odottaa ulosmuuttoa, sillä kanilassa hänen talviasuntonsa ei ole selvästi se mieluisin. Kyseessä tosiaan on se kanilan varakoppia, jossa Modig saa asua pakkasten yli. Kevään saapuessa hän pääsee taas ulos asumaan, ja siihen omaan lempparikoppiinsa. Kilpailuiden alkaessa keskitymme myös estehyppyyn ja treenaamiseen lajin parissa. Ja jos kaikki menee suunnitelman mukaan, loppu kesästä kanilaan syntyy pikku Modiggeja! <3

Olen hyvin iloinen siitä että juuri tämä pikkupupu tuli minulle. Hienoin yksi vuotias Modig!

Sundahls Modig "Modig"
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni