perjantai 22. helmikuuta 2019

Tamaran poikaset 8 vikkoa!

Tamaran poikaset tulivat tällä viikolla luovutusikään, niin nopeaan kasvavat pupulapset. Vielä ei kuitenkaan kukaan heistä muuta, vaan vasta sitten maaliskuun aikana molemmat naaraat lähtevät kohti uusia koteja. Heidän kasvuaan on ilo jäädä vielä seuraamaan! Olimme viimeisimpänä seikkailemassa pellolla, jossa vihdoin hanki kantaa pupuja kuin myös minua. Koska pelto on varsin iso, pyrin pitämään poikasia pienellä alueella. Varsin uteliaita kun he ovat, niin pakkohan se välillä oli hieman kauemmaskin seikkailla. Onneksi he osaavat tulla nätisti takaisin, iloloikkien ja rallitteluiden kera. 
Poikasten luonteen piirteet näkyvät jo hyvin selvästi tässä vaiheessa kasvua. Vaikka poikasia on vain kolme, he kaikki ovat ihan erilaisia keskenään. Poikueen ainoa uros on hurjan varma ja rohkea, sellainen joka lähtee heti rohkeana eteenpäin ja tutkimaan uutta paikkaa. Ujostelua ei tunnu tuolta kaverilta löytyvän, toivottavasti tämä meininki pysyy läpi kasvun sillä se on hieno piirre ihan estehyppyäkin ajatellen. Poikueen pienin naaras Pigwidgeon on Gaeboran vastakohta. Hän vaatii aina oman tovin ennen kuin uskaltaa lähteä liikkeelle uudessa ympäristössä. Pellolla ollessaan tämä pikkuinen oli aluksi ihan ihmeissään, mutta kun hän hetken oli saanut tutkailla ympärilleen alkoi jo rallittelut lumella. Poikasista keskimmäinen Toriri on näiden kahden sisaruksensa välimuoto. Hänestä löytyy hurjan paljon samoja piirteitä kuin veljestään, mutta myös tiettyjä samoja piirteitä mitä siskollaan on. Toriri katsoo myös alussa hetken ympärilleen, mutta ottaa hyvin nopeasti uuden ympäristön haltuunsa. Rohkea ja kaikin puolin utelias tyttönen!

Alla otoksia peltoseikkailultamme. Hieman myöhään olin liikenteessä, niin meinasi viimeisen poikasen kohdalla valo loppua jo kesken. Onneksi jälkikäsittelyllä sai Pigwidgeoninkin kuviin hieman extravaloa. 

Tamaran poikaset

Lavella's Kaepora Gaebora, uros

Lavella's Toriri, naaras

Lavella's Pigwidgeon, naaras
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni