keskiviikko 13. marraskuuta 2019

Aamuvarhain

Syksyisten kuvien julkaiseminen jatkuu. Lokakuisesta ruskasta on enää muisto ja nämä kuvat jäljellä. Tänä vuonna ruska meni mielestäni todella nopeasti ohi, ei kauhesti kahta viikkoa pidempää? Onneksi ehdin käyttää kymmenen kania kameran edessä ja näin sain talteen kuvia kaneista syksyn väreissä. Näitä kuvia on vielä rutkasti läpikäytävänä ja laitettavana. Kuvien läpikäyminen on yllättävän aikaa vievää hommaa... Varsinkin kun tällä hetkellä käytössäni on ainoastaan hieman vanha ja hitaamman puoleinen läppäri. Alla oleviin Fridan ja Tetriksen kuvien laittamiseen hujahti lähemmäs parituntia. Tällä viikolla en ajanpuutteen vuoksi nappaa poikasista uusimpia kasvukuvia. Se projekti vaatii kuvaushetkestä, käsittelyyn ja julkaisuun melkein viisi tuntia. Ensi viikolla sitten.

Frida ja Tetris ovat näitä 2017 syntyneitä, jo nyt aikuisia kaneja, mutta minä miellän heidät vielä nuorisoksi. Tuo kevät oli hyvin onnistunut sillä kotiin jäi kasvamaan hyvin monta poikasta, joista suurinosa on vielä edelleenkin minulla. 
Frida synnytti ensimmäisen poikueensa vuosi sitten, josta kaksi poikasta jäi kotiin kasvamaan. Kummatkin poikaset muuttivat kesän lopuilla omiin koteihinsa, eli tästä poikueesta kotiin ei tällä kertaa jäänyt yhtään poikasta. Käyttömahdollisuus poikueen pariin urokseen kuitenkin on, jos itse tai joku toinen mahdollisesti sukua myöhemmin haluaa käyttää. Poikueen yksi naaraista on saamassa Ruotsissa poikueen eli suku tulee kyllä jatkumaan.
Tetriksen piti saada poikue samaan aikaan Fridan kanssa, mutta hän otti varaslähdön. Hän oli kaivautunut ulkoillessa naapurin tarhaan, onneksi tässä kohtaa tarha oli sen suunnitellun uroksen. Tämän kyseisen poikueen kaksi naarasta ovat saaneet tänä syksyllä poikueet. Ensimmäiset lapsen lapset syntyvät Sincolle ja toiset Pohjanmaalla asuvalle Sagalle. Eli näin tämäkin suku on saanut jatkoa. Tetriksen ja hänen ensimäisen poikueensa suku on siitä tärkeä, että se on täysin erisukuista ja siihen ei ole sotkettu muita Pohjoismaisia estekanilinjoja. Tällaisista kaneista on huutava pula, koska tällä erää tuntuu kaikista Pohjoismaisista kaneista löytyvän vain niitä samoja sukuja.

Seuraavaksi luvassa kuulumisia kanilan vanhimmilta tai vaihtoehtoisesti lisää nuorisoa, katsotaan kummat kuvat ovat ensimmisenä julkaisukunnossa.

Lavella's Time Machine "Frida"

Lavella's Tetris "Tetris"0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni