perjantai 14. helmikuuta 2020

Yhteistyöpoikue kasvaa Espoossa

Viime viikon keskiviikkona Milja laittoi meidän Leevi x Nasu poikueen whatsapp-ryhmään viestiä;  kuusi pienokaista on syntynyt! Kävin jo viime viikolla pikavierailulla katsomassa poikasia, ja antamassa Miljalle vinkkejä kuinka tukiruokkia poikueen pienintä. Eilen katsottiin poikasten värit ja otimme samalla ensimmäiset kasvukuvat heistä. Komean kirjavaa sakkia ei voi muuta sanoa! Nasu on hoitanut hienosti poikasia ja Milja saanut tukiruokittua pienimmän poikasen muiden poikasten kokoiseksi. Kaikki on sujunut tähän mennessä niin kuin pitää. Tässä vaiheessa sähköpostirintamalla näyttää myös siltä että kaikille poikasille on kodit tiedossa. Upeaa! 

Sijoitus-/yhteistyöpoikueet ovat tulleet vuosien varrella omiksi suosikeiksini. Nämä ovat poikueita jotka olen toteuttanut yhdessä ystävien, kasvatinomistajan ja -omistajien kanssa. Poikasten kasvua on ihana seurata, eikä niiden ja emokanin hoito loppujen lopuksi ole mitään rakettitiedettä. Sanoisin että  haastetta vastuullisesti kasvatetun poikueen tekemiseen tuovat seuraavat asiat:
- Mistä tiedetään mitä kanivanhempien taustalla on?
- Mitä sairauksia kani voi kantaa suvussaan? Mitä tehdä jos poikueessa on yksi tai useampi sairas?
- Mitä sairauksia voi tarttua astutuksessa? Mitä riskejä synnytykseen liittyy?
- Kuinka emoa ja poikasia hoidetaan? 
- Miten toimitaan jos jotain sattuu?
- Mistä löydetään ne oikeat kodit? 
- Kuka ottaa sen elinikäisen vastuun tehdystä poikueesta ja sen poikasista? (Kaikista tärkein!)

Oma vahvuuteni on ehdottomasti kanien suvut ja poikueyhdistelmien suunnitteleminen. Tämän lisäksi vuodet ovat koulineet siihen kuinka löytää ne oikeat ihmiset, joilla mahdollisimman hyvät lähtökohdat tarjota rakastava ja pysyvä koti kanille. On ollut ihanaa tarjota mahdollisuus vastuullisesti kasvatettuun poikueeseen, sellaisille ihmisille joilla ei siihen muuten olisi kenties mahdollisuutta. Poikueen toteuttamisesta kiinnostunut ihminen saa nauttia poikasten kasvusta ja minä hoidan kasvattajana käytännön asiat, neuvon ja vastaan kaikkiin kysymyksiin. Voiko olla enää helpompaa tapaa päästä seuraamaan kaninpoikasten kasvua? Sanoisin että ei. Tarttukaa tälläisiin mahdollisuuksiin, kasvattakaa kanipoikueet yhdessä osaavan kasvattajan kanssa. Tämä on ennen kaikkea kanin kannalta paras vaihtoehto.

Nasun poikasista kuullaan taas ensi viikolla kuvien kera, sillon ovat myös silmät heiltä auenneet! Alta löytyvät ensimmäiset kasvukuvat poikasista. Tämän ikäisistä on kenties helpoin ja nopein napata kuvat kämmenellä. Käsi on lämmin, joten poikaset yleinsä asettuvat rauhallisesti siihen. Lisäksi tämä kuvaustapa on nopea, suosittelen jos vain on apukäsiä paikalla.
Ps. Käsittelin kuvat toisella koneella, ja tuntui että niissä saturation ryöpsähtisilmille. Himmensin hieman värejä, mutta ilmeisesti ei olisi tarvinnut. Seuraavalla viikolla kuvat tulevat oman koneeni kautta esille.

Nasun poikaset

musta otter, naaras

ruskea otter, naaras

luonnonharmaa valkokorva, uros

luonnonkeltainen valkokorva, uros

ruskea otter viittakuvio, uros

luonnonharmaa westfaleninperhonen(viittakuvio-valkokorva), uros

Koko pesue

Nasu seurasi vieressä kun nappasimme valokuvat hänen poikasistaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni