maanantai 11. toukokuuta 2020

Sugot ja tyttäret

Kauhistus, blogger on uudistunut! Minun oli tarkoitus jo eilen julkaista tämä postaus, mutta pelkästää kuvien lataus bloggeriin otti haastetta. Puhumattakaan kuvien asettelusta postaukseen ja koon muuttamisesta. Lopulta joudun postauksen koodista säätämään kaiken, siis aivan kaiken. Ennen hyvin automaattisesti saanut säädettyä nämä, mutta ilmeisesti ei enää tai sitten en ole vain vielä löytänyt oikeita työkaluja siihen. Menee hetki tottua tähän. 

Mennään kuitenkin itse postaukseen ja kaneihin. Kevät ja vihreys tullut hetkessä! Tänään tosin oli pitkästä aikaa hieman viileämpi sää ja rakeitakin satoi muutamaan kertaan. Käytin tämän päivän mm. pullojen pesuun ja muihin sisähommiin. Huomenna jos sää vain sallii siirryn taas pihalle touhuamaan. Paljon on tullut käytettyä aikaa pihan laittoon, siinä ohessa olen rakennellut kaneille uusia ulkotarhoja ja tietysti kanilassa koppeja kunnostanut. Aloitin vähän aikaa sitten kanien koppien laajennusprojektin. Kanilan isolla seinustalla komeilee koko leveydeltä keroskoppi rakennelma, jossa ollut useampi yksiö. Nyt olen poraillut näiden yksiöiden lattioihin aukot ja kanit ovat saaneet kaksi ja kolmi kerroksisia koppeja käyttöönsä. Nuo yksiöt ovat aikanaan palvelleet hyvin, mutta nyt kanimäärän pienetessä on ihan kiva laajentaa asumuksia ja saada tyhjillään olleet ala-/yläkerrat käyttöön. 

Kaneille kuuluu hyvää, vanhemmat kuin nuoremmatkin kanit voivat hyvin. Ulkona he ovat saaneet olla paljon, ja nuorten kanssa on treenailtu esteitä. Kesäkuussa päästään starttaamaan taas vähitellen kisakautta, onneksi laji on sellainen jossa helppo pitää kunnon turvavälit. Ulkona kun touhutaan ja radalla ollaan aina yksikerrallaan. Kesäkuun ensimmäiselle viikonlopulle suunniteltiin jo ensimmäiset kisat Piikkiöön, kutsukin jo esillä ja ilmoittautuminen auki Skuttlin kautta. Luokkia löytyy aloitteleville, kuin kokeneemmillekkin kaneille ja ohjaajille. Kisat järjestää Suomen Kanihyppääjät ry, eli sitä kautta löytyy lisätietoa asiasta.

Alla kuvia Sugotista ja hänen kahdesta tyttärestä Kesästä ja Renasta. Heidän asumiskuvioita olen myös suunnitellut paljon, joko laajennan heidän asumuksensa kanilan käytävälle tyylillä koppi + aitaus tai asutan heidät kanilaan kolmikerroksiseen koppiin. Molemmissa vaihtoehdoissa pitäisi ainakin tilaa riittää touhuiluun. Heidän kanssa pitäisi myös ratkaista tuo ulkoilupuoli, heitä kun on meilkein mahdoton laittaa ulkotarhaan. Tarhasta tullaan joko yli taikka ali. Toistaiseksi he ovatkin ulkoilleet lähinnä vapaana(valvotusti) tai kanilan käytävällä. Alla kuvia, jotka napattu aiemmin keväällä. Siinä kolmikko ulkoilee vapaasti kanilan läheisyydessä. 

Kun saan ulkotarha projektit valmiiksi ja kanilaa laitettua lisää, tulen julkaisemaan kuvia työn tuloksista. Lisäksi vielä useampi kevät kuva kaneista odottaa julkaisua. Kuullaan siispä toivottavasti pian ja pysytään terveinä!

Lavella's Sugot "Sugot"

Lavella's Color Lines "Kesä"Lavella's Follow The Queen "Rena"
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni