tiistai 28. heinäkuuta 2020

Kesäkukkia ja poikuesuunnitelmia

Kesä pitää sisällään paljon ihania asioita. Omia suosikkeja ovat tyynet kesäillat, kesäkukkien(varsinkin luonnonkukkien) tuoksu, heinäsirkkojen siritys ja vastatehdyn heinän tuoksu! Kaikkia näitä on pitänyt jälleen tämä kesä sisällään, eikä voi muuta sanoa kuin wau miten uskomaton on Suomen kesä on!

Nyt on yksi parhaimpia, ja itseasiassa vähitellen myös viimeisimpiä hetkiä ottaa kaneista kukkakuvia. Kaneja olen juhannuksen jälkeen tasaiseen tahtiin käyttänyt kameran edessä, jotta saataisiin kaikista kaneista kesäkuvat talteen. Nyt kun myös tämän vuoden heinät on saatu ylös pellolta, on meillä kanien kanssa hetken käytössä puitu heinäpelto. Tämä iso alue sopii varsinkin vauhdikkaampien kanien valokuvaamiseen. Mikään ei ole parempaa kuin olla ulkona kanien kanssa ja tietysti taltioida siinä samalla kesän hetkiä kameraan.

Kesän lopulle tai tarkemmin syksylle olin suunnitellut myös yhtä sijoituskanipoikuetta. Emänä poikueessa toimii Tira ja hänelle olen huhuillut sijoituskoia vuoden vaihteesta asti. Toivoin että tähän mennessä olisin löytänyt jostain päin pääkaupunkiseutua/Etelä-Suomea Tiralle sijoituskodin, joka olisi kiinnostunut toteuttamaan poikueen kanssani. Valitettavasti tällä kertaa ei tärpännyt, vaikka ajoissa oltiin liikkeellä. En ajatellut että kanilassa syntyisi enää tänä vuonna poikueitta, mutta toisin tosiaan kävi. Odotan hyvin innoissani tätä poikuetta, ehkä kaikella on tarkoituksensa.
Poikueen isänä toimii Sumu, joka asuu sijoituskodissa Espoossa. Hän on luonani tämän viikon kyläilemässä ja tapaamassa samalla Tiraa. Jos kaikki menee hyvin, saamme kuukauden päästä tästä yhdistelmästä poikasia. Vanhemmista ja poikueesta olen kirjoittanut enemmän kotisivuille poikueilmoitukseen.

Ja mitäs sitten, meille odotetaan myös toista poikuetta, Modig x Kongo estekanipoikuetta. Kun alkoi näyttää siltä että Tiran poikue syntyy kanilalla, lähdin miettimään toteuttaisinko toisenkin poikuesuunnitelmistani samalla kertaa. Modig sai viime vuonna yhden kolmen poikasen poikueen Hector belgianjäniksen kanssa. Poikueen ainoa uros muutti kisakotiin ja hän onkin loistanut radoilla. Poikueen naaraista yksi muutti lemmikkikotiin ja toinen naaraista jäi minun luokseni varttumaan. Tämä kotiin jäänyt naaras sai kasvaa rauhassa luonani, ja viime viikolla hän muutti uuteen kotiin. Luonteeltaan hurjan ystävällinen ja mukava naaras, mutta ei se minun hakema estekanini.
Toivoisin että Modigin toisessa poikueessa olisi useampi poikanen ja näin ollen enemmän valinnan varaa. Jo pidemmän aikaa miettinyt tätä yhdistelmää, ja kun ensimmäisestä ei tullut sitä hakemaani, on ihan hyvä koittaa uudestaan.
Modigin ja Kongon poikueesta löytyy myös poikueilmoitus kotisivuilta.

Lavella's Neptune Apaixona "Sumu"
Lavella's No Yellow Gigs "Tira"


Lavella's Rainbow Road "Sinco"Lavella's Bring On The Thunder "Kongo"Sundahls Modig "Modig"
4 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni