maanantai 7. syyskuuta 2020

Pienen pienet

Pian tulee pari viikkoa siitä kun Tira ja Modig synnyttivät pienet poikasensa maailmaan. Kummankin naaraan poikueesta löytyy viisi poikasta. Tiralla kolme naarasta ja kaksi urosta, Modigilla kolme urosta ja kaksi naarasta. Mukavan tasainen poikasmäärä, sukupuolijakauma, ja tietysti myös hyvin persoonallisen värisiä poikasia kaikki kymmenen!

Kasvu on sujunut tähän asti hyvin mallikkaasti, ja emokanit ovat hoitaneet hienosti poikasiaan. Viikonlopun aikana poikasten silmät avautuivat. Vaikka suurin osa ajasta meneekin poikasilla nukkuessa, tulevat he varmasti pian kurkkimaan mitä pesän ulkopuolella oikein on.

Tiran ja Modigin poikueesta on muutamia kyselyitä tullut, mutta vielä kummastakin poikueesta löytyy tilaa kiinnostuneille, uroksista ja naaraista. Poikasiin pääsee tutustumaan 4 viikoniästä eteenpäin, ja samalla pääsee näkemään vanhempia ja sukulaisia. Luovutus on 10 viikoiniän kieppeillä, kun poikaset ovat saaneet rokotuksen. 
Kaikkien poikasten kohdalla tehdään tarkkaa ja huolellista työtä, jotta poikasesta kiinnostuneelle löydetään luonteenpuolesta se oikea lemmikki, ja tietysti kanille juuri se oikea koti. 

Poikueyhdistelmistä olen kirjoittanut kattavat esittelyt, niistä lisää kotisivuilla. Kuvia ja kuulumisia tulen päivittelemään tänne blogin puolelle joka viikko. Alla ensimmäiset kuvat suloisista lapsukaisista.

Tiran poikaset


keltamusta japanilainen, uros
ruskeasoopeli white valkokorva, uros
ruskeasoopeli white, naaras
ruskea otter valkokorva, naaras
musta otter valkokorva, naaras


Modigin poikaset


ruskeasiamsoopeli japanilainen, uros
keltamusta japanilainen, uros
madagaskar viittakuvio, uros
musta viittakuvio, naaras
musta, naaras

Ja mitäs sitten vielä, ei kahta ilman kolmatta? Modigin ja Tiran poikueen lisäksi kanilassa vartuu vielä kolmas poikue. Vaikka sitä pyrkii olemaan hyvin huolellinen, niin kyllä sitä täälläkin kömmähdyksiä sattuu. Onneksi tämän tyyppisiä hyvin hyvin harvoin. 
Kuukausi sitten kun olin astuttanut Modigin ja Tiran, lähes kaikilla kanilan naarailla alkoi hyvin vahvat kiimat. Jopa pian 10 vuotta täyttävä steriloitu naaraskani Mei valeraskaili. Yhtenä iltapäivänä kanit olivat normaalisti ulkoilemassa, kun huomasin Tetriksen ja Kongon touhuilevan samassa ulkotarhassa. En ollut huomannut että Tetris oli kaivanut koloa suoraan Kongon aitaukseen, varsinkin kun tuossa kohtaa kesää aitaukset olivat melkoisia viidakoita. Yleinsä ennakoin, ja peitän kaikki sellaiset kolot joista voi seurata harmia, ja ylipäätään vaihdan ulkotarhojen paikkoja, jottei viidakoitumista pääsisi tapahtumaan. Tällä kertaa hups kuitenkin pääsi sattumaan. Poikaset syntyivät viime perjantaina, heitä on kolme naarasta ja kolme urosta, yhteensä siis kuusi. En lähtenyt poikasia lopettamaan, vaikka kävin myös sen vaihtoehdon läpi. Tämä poikueyhdistelmä ei ole ollenkaan huono ja kun he ovat nyt täällä, niin olkoot. Poikaset saavat varttua rauhassa, heille tulen myös etsimään kodit ja tekemään esittelyn poikueesta kotisivuille. 


2 kommenttia:

  1. En kestä noita otter valkokorvia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. He ovat hurmaavia, houkuttaisi melkein kummatkin jättää vain kotiin kasvamaan. :D

      Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni