tiistai 23. maaliskuuta 2021

Teini leidit

Alkaa kohta tulla hoppu lopujen talvikuvien julkaisemisen kanssa! Ulkona on niin keväsistä, että aivan piakkoin alkaa jo keväisten kuvien julkaisu tänne blogiin. Toivotaan että sää jatkuu aurinkoisena ja mennään lämpöisämpään päin. On ihanaa kun tänäänkin lämpömittari näyttänyt 10 astetta. Huomaa että kanit viihtyvät jo paljon pidempää ulkona, vaikkakin tassut kastuvat märällä pihamaalla. Pientä estetreeniä tuli tehtyä tänään kanien kanssa ja leikattua samalla kanien kynnet. Olen pyrkinyt treenaamaan heitä aina kun on sopiva hetki sille, ettei ihan rapistu hyppylihakset. Josko sitä vielä kesäksi päästäisiin kisaradoille, kovin on jo kaipuu sinne!

Alla kuvia villin-vauhdikkaasta teinikaksikosta, Renasta ja Kesästä. Heitä on niin mahdoton kuvata kun heillä virtaa aivan älyttömästi ja pitää olla kokoa ajan menossa joka suuntaan. Saa olla itsekkin omissa liikkeissä nopea ja kameran suljin hetkittäin kovassa käytössä. Kivasti sisarukset ovat kyllä kasvaneet, mutta sellaista aikuistumista en vielä heissä huomaa. Renalle olen suunnitellut poikuetta, hänet astutinkin reipas kuukausi sitten, mutta ensimmäinen poikue ei onnistunut. Vähän tuumasin että ottaisin nyt pääsiäiseksi tuon luottouroksen Eviliini  kylään ja kokeilisin uudelleen astutusta. Jos toinen kerta tärppäisi ja onnistuisi paremmin. Alkaa melko hurjaa vauhtia nämä vanhat ja hyvät kanisuvut kadota. Kanit vanhenevat ja ne vähän nuoret mitä on, ovat kastroituja. Josko tästä vielä viimeisen kerran onnistuisi saamaan poikueen, varustettuna vanhoilla estekanisuvuilla. Toivotaan parasta!

Sugot synnytti viikko sitten kaksi belgianjänis(risteytys) poikasta ja ne voivat hyvin. Eli näin ollen kanilalla kasvaa kaksi jänöä ja sijoituskodissa myöskin kaksi. Näyttäisi myös siltä, että ei kotiin jääville poikasille on kodit tiedossa kahden alustavasti kyselleen luota. Toivotaan että kaikki menee hyvin ja nämä neljä poikasta selviävät ensimmäisistä viikoistaan.


Lavellas Follow The Queen "Rena"








Lavellas Color Lines "Kesä"







0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni