lauantai 24. huhtikuuta 2021

Kuusi viikkoisia jäniksiä

Tälle aamulle olisi ollut hyvä julkaista loput talvikuvat, kun yön aikana oli satanut pienesti lunta. Mennään kuitenkin poikasten kasvukuviin. Sugotin poikaset ovat reippaan viiden viikon ikäisiä, ja kasvaneet aivan silmissä. Tuntuu että he ovat jo kovin jänismäisiä, mutta sitten taas kun katsoo Yaran poikasten kuvia, jaa no ei ehkä sittenkään. Jänismäisiä näistäkin varmasti kasvaa, pitää vain muistaa että Yaran poikasilla on enemmän Eurooppalaista belgianjänistä taustalla. Pohjoismaisessa ja Eurooppalaisessa belgianjäniksessä on omat pienet eronsa. Hauskasti myös musta tan poikasella puskee pientä leijonanharjasta, tämän geenin hän on saanut emältään, joka sai sen isältään jne. Vaikka suvussa on lähinnä pelkkää belgianjänistä, on poikasissa pieni prosentti esteristeytystä ja esteristeytys suvusta löytyy melkein kymmenen polven päästä yksi leijonaluppa, jolta tuo pieni harjas on peritty. Näin ne geenit kulkee mukana, joskus hyvinkin pitkän matkaa.

Sugotin poikaset saivat myös nimensä. Aluksi meinasin nimetä heidät Maustesaarten mukaan, mutta mahdollisesti tämän teeman saavat Jessin poikaset myöhemmin. Sugotin poikasista tuli Majs & Popcorn.

Sugotin poikaset

Lavella's Majs, naaras
Lavella's Popcorn, naarasYaran poikaset

Yaran poikaset tulevat huomenna jo 6 viikon ikään. Näiden poikasten kasvua on ihana seurata ja miten jänismäisiä he ovat! Heissä on vain pelkkää sulavaa linjaa ja hirmuinen määrä energiaa. He muistuttavat niin paljon Yaran isää Hectoria, joka pienenä oli aivan yhtä siro ja jänismäien. Mielenkiintoista päästä kuulemaan mitä mieltä tuomari on, kun kasvaessaa ainakin toinen heistä pääsee käymään silloin tällöin näyttelyissä. Ovatkohan liian jänöjä Pohjoismaiseen kanistandardiin?

Poikasten nimet on nyt päästetty sijoituskodin toimesta, tällä kertaa teema nimiin löytyi Uudesta-Seelannista. Tummenpi poikanen ristittiin Akaroaksi ja punertavampi poikanen Karameaksi. 

Vapun jälkeen on poikasille ja Yaralle varattu rokoitus myxo-rhd1&2 viruksia vastaan. Pitää katsoa varaanko ajat myös Sugotin poikasille, vai rokotanko heidät myöhemmin. Kanilalle on vielä syntymässä nuo kaksi poikuetta, eli menisi sitten heidän rokotuksen kanssa samassa.

Lavella's Akaroa & Lavella's Karamea

2 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni