lauantai 22. toukokuuta 2021

Paljolti jäniksen näköä

Aika pitkälti kuukausi viimekertaisista kuulumisista. Kaksi suurta koulutyötä veivät muutamaksi viikoksi kaiken huomioni, mutta nyt ne ovat valmiit, esitelty ja arvosana saatu. Voisi sanoa että kesäloma on virallisesti alkanut! Kerrassaan ihanaa onkin että seuraavat 2-3 viikkoa ovat vapaat. Näillä näkymin juhannuksen jälkeen meille on tulossa eläintenhoitajaopiskelija työharjoitteluun kolmeksi viikoksi. Ajoitus on täydellinen, kun juuri tuolloin kesätyöni alkavat. Kaneille varmasti mieleen, kun pääsevät myös työpäivieni aikana olemaan ulkona tarhoissa.

Kanilan väestä on hyviä ja huonoja uutisia. Valitetavasti kanilan viimeinen venäläisrotuinen Donfero poika nukkui ikuiseen uneen vappuna. Hän oli jo hyvin iäkäs, paria kuukautta vaille 10 vuotias. Olo on hyvin haikea, enkä ole vielä pystynyt hänen asumustakaan tyhjäämään kanilasta.
Iloisia uutisia onneksi löytyy myös, Jessi synnytti sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 8 poikasta. Näistä poikasista 7 on hengissä ja voi hyvin. Sukupuolijakaumakin meni paremmin kuin olisi voinut toivoa, viisi urosta ja kaksi naarasta. Kolmelle urokselle onkin jo ihanat kodit tiedossa, mutta vielä parista voi laittaa kyselyä tulemaan. Juurikin nuo urokset ovat halutuimpia ihanan luonteen puolesta.

Sugotin poikaset ovat ehtineet varttua jo 9 viikon ikään. Heissä on jo paljon jäniksen näköä, ja ihan yhtälailla kujeita alkaa löytyä myös. Tiistaina nappasin heistä pitkästä aikaa kasvukuvat. Vauhtia heiltä löytyi kerrassaan paljon, enkä ehtinyt kameran kanssa edes puoliin iloloikkarallitteluihin mukaan. Onneksi jokunen ruutu kuitenkin onnistui heistä. 
Ensi viikolla suuntaan Lahteen sijoituskotiin katsomaan Yaran poikasia. Samalla reissuilla he saavat tatuoinnit korviinsa ja nappaan viimeiset kasvukuvat. Aika on mennyt hurjan nopeasti, jo viikon päästä toinen sijoituskodin jänispoikasista muuttaa uuteen kotiinsa.

Sugotin poikaset

Lavellas Majs, naaras

Lavellas Popcorn, naaras

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni