keskiviikko 11. elokuuta 2021

Kultahippuja ilta-auringossa

Kesäkuussa syntyneet Kesän poikaset Pik ja Pok ovat jo reilun parin kuukauden ikäisiä. Heitä on tullut pienestä asti varsin paljon syliteltyä ja välillä saattanut torkahtaa päikkäreille heidän kanssaan. Voi kumpa he pysyisivät yhtä letkeän leppoisina murkkuiän ja sen yli. Kesän aikana heistä on varttunut mainio kaksikko, kummallakin luonteet kohdillaan.

Poki on väriltään ruskeasiamsoopeli, ja hänen värinsä on viimeisten viikkojen aikana alkanut tummua. Aikuisena hänellä tulee olemaan komea tumma huntu, valkoisen pohjavärin päällä. Pikin väri on vielä hieman mysteeri. Tai sen tiedämme että kuvio on venäläinen, mutta minkä värin venäläinen? Yleisimmät venäläisten värit ovat musta, sininen ja luonnonvärinen. Harvinaisempia ovat ruskea ja egern, joita ei oikeastaan täällä Pohjoismaissa tavata lainkaan. Sitten on vielä keltainen venäläinen, joka on äärimmäisen vähän tavattu väri missään. Aluksi ajattelin Pikin olevan luonnovenäläinen, mutta en ole löytänyt häneltä kuvioon kuuluvia luonnonmerkkejä. Tällä erää kuvio on hyvin vaalea, rusehtavan kellertävä ja mielenkiinnolla odotan miksi kuvio tuosta muuttuu kun hän kasvaa lisää. Mahdollista on myös että kesä on ruskettanut väriä, ja siitä syystä se näyttää kovin erikoiselta. Talven myötä pitäisi viimeistään ratketa Pikin värin mysteeri!

Kävimme yhtenä iltana Pikin ja Pokin kanssa trampoliinilla, ja otin heistä vähän uusia kuvia. Oli ihanan tunnelmallista. Ilta-aurinko paistoi ja trampoliinille tippuneet koivunsiemenet olivat kuin kultahippuja. Hieman on jo kesän haikeutta ilmassa, mutta ei kai se kesä ihan vielä ole ohi. 

Lavellas Royalty High "Piki"


Lavellas Flying High "Poki"


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni