torstai 12. elokuuta 2021

Ropellikorvat

Ajattelin koota tähän postaukseen poikasista pientä luonnekuvausta ja huomioita mitä olen heistä tehnyt. Marilin ja Fridan poikaset ne vain varttuvat ja varttuvat. Vielä he ovat sellaisia uteliaita, pieniä karvapalleroita, mutta kasvun myötä heistä vähitellen alkaa yksilöllisiä luonteenpiirteitä tulla esille. Varsinkin tulevien viikkojen aikana.

Marilin ainoa naaras poikanen on luonteeltaan mukavan neutraali. Hän viihtyy paljon Marilin ja Vitanin seurassa, mutta tulee tietysti myös ihmisiä moikkaamaan. Pojista Leo on ollut kaikista ihmisläheisin, hän on myös lempeä ja ystävällinen. Vastaavasti taas Dome on tämän poikueen riitapukari, hän siis tylsistyessään haastaa riitaa muiden poikasten kanssa. Dome on veljensä Leon tapaan aina ensimmäisenä paikalla, mutta hieman sellainen minun, minun, kaikki on minun -tyyppi. Ron on poikasista se kaikista yksinkertaisin. Hän muistuttaa olemukseltaan hyvin paljon kääpiöluppaa. Ronia ei voi sanoa tyhmäksi, mutta hän on hieman sellainen hönö ja yksinkertainen, mutta ennen kaikkea lempeä pikku poju.

Fridan poikasissa on myös luonnekirjoa! Poikueessa saman tyyppiset keskenään ovat Fridan naaras poikanen ja luonnonpunainen Sakke. He ovat aina ensimmäisenä paikalla, rakastavat rapsutuksia ja silityksiä. Saken lempinimi tulee muuten hänen vähän saparosta hännästä eli siis "Sakke-saparohäntä". Olen hieman miettinyt, jos Sakke jäisi näistä poikasista luokseni kasvamaan, mutta katsotaan vielä kasvun myötä kuinka käy. Porukan kovis on ehdottomasti Smouki, joka on olemukseltaan itsevarma ja jo nyt oman arvonsa tunteva. Uskon että hänestä voi tulla mitä mainioin kaveri esteille, juurikin tuon itsevarman olemuksen puolesta. Poikueen rauhallisin ja maltillisin kaveri on Dengo. Hänessä on tietyllä tavalla paljon isänsä Jaqun piirteitä, joka siis on yksi ystävällisimmistä kaneistani. 

Tällä hetkellä joitain kyselyitä on uros poikasistakin tullut, mutta vasta yksi tutustuminen poikiin on sovittu. Jos tämän postauksen myötä kiinnostus herää, niin laittakaa ihmeessä kyselyä tulemaan. Poikasten joukossa on seurallisiksi lemmikeiksi kuin myös reippaiksi harrastekavereiksi sopivia poikasia. Otan mielelläni kiinnostuneita tutustumaan heihin nyt tulevilla viikoilla. Kahdella naaraalla vaikuttaisi olevan kodit tiedossa.

Sovin tällä viikolla kaneille syksyn rokotukset, eläinlääkäri saapuu syyskuun alussa kanilalle rokottamaan kaikki kanit. Poikaset saavat samalla myös rokotukset ja ovat sen jälkeen valmiita muuttamaan maailmalle. Huolehdin että kaikki käytännön asiat ovat käsittelyä, kynsien leikkuuta ja rokotusta myöten kunnossa, niin että uudessa kodissa voidaan keskittyä oleelliseen eli tutustua rauhassa uuteen perheenjäseneen.

Alla uusimmat kasvukuvat poikasista. Ihan lopussa on myös kotiin kasvamaan jääneestä Jessin belgianjänispoikasesta Daminasta kuvat. Hän muutti viime viikolla isompaan asumukseen asumaan ja sai ikioman ulkotarhan. Vielä hän näyttää niin kovin pieneltä verrattuna kanilan kahteen muuhun belgianjänikseen, Jaquun ja Hectoriin.

Marilin poikaset

Lavellas Upside Down, naaras

Lavellas Higgledy-Piggledy "Leo", uros

Lavellas Helter-Skelter "Dome", uros

Lavellas Pell-Mell "Ron", uros


Fridan poikaset

Lavellas The Olympian Affair, naaras

Lavellas Quantum Temple "Sakke", uros

Lavellas Smoke In The Sun "Smouki", uros

Lavellas A Wish Upon The Stars "Dengo", uros


Lavellas Kayoa "Damina"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni