keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Tammikuu kuulumisia

Jo useamman päivän houkuttanut tehdä postausta tänne blogiin. Uusia kuvia en ole ennättänyt ottaa, tammikuu kun lähtenyt varsin vauhdikkaasti käyntiin. Viikonloppuna olisi tarkoitus suunnata kanien ja kameran kanssa nappaamaan uusia kuvia. Pihapiirimme on aivan jäässä, kun lumet ovat sulaneet. Onneksi lähistöltä löytyy metsää ja peltoja, joissa vielä lunta sen verran että talvisia kuvia saa otettua, ilman liukastelua.

Tammikuun kohokohta on ollut pikkuisen Mein 11 vuotis synttärit, joita juhlistettiin viime viikolla. Aika kiitää silmissä! Kanilan vanhin on voinut ikäänsä nähden erittäin hyvin, sanoisin jopa varsin virkeästi. Mein puolisisko Ada täyttää myös tässä kevään aikana 11 vuotta. 
Kanilan porukka odottaa malttamattomasti jo kevättä. He huomaavat niin herkästi sen, kun päivät ovat alkaneet vähitellen pidentyä ja valoa on riittänyt enemmän. Tuntuu että kanitkin viihtyvät pidempiä aikoja ulkotarhoissa, mitä esimerkiksi kuukausi takaperin. 

Tulevan kevään poikue suunnitelmia olen käynyt myös läpi. Tämä keväänä olisi tarkoitus toteuttaa jälleen Apilaniityn kanilan kanssa yhteistyössä belgianjänispoikue. Ensi kuussa kanilaan saapuu luonnonpunainen belgianjänis naaras, joka tullaan astuttamaan ihanalla, samaa väriä ja rotua edustavalla Jaqu jäniksellä. Lisäksi samoihin aikoihin olisi tarkoitus laittaa aluilleen Damina x Hector poikue, josta syntyy mustia tan belgainjäniksiä. Kevät näyttää siispä hyvin belgianjänis painotteiselta, mukavaa kun poikasia on syntymässä kahdesta eri yhdistelmässä ja värissä. 
Näistä jänöpoikueista tulen kirjoittamaan kanilan kotisivuille lisää. Lähtökohtaisesti jälleen uros jäniksistä otan kiinnostuneista kyselyitä vastaan, naaraat lähtökohtaisesti jäävät kasvatukseen/harkinnan mukaa voidaan myös sijoittaa.

Kaneja olen pyrkinyt treenaamaan kerran viikossa ja he ovatkin psnyneet hyvässä, sporttisessa kunnossa talven läpi. Toivotaan että rajoitukset sallisivat ensi kuussa kilpailuiden järjestämisen ulkotiloissa. Kyllä sitä vain taas odottaa, että pääsee talvitauon jälleen kisaamaan ja seuraamaan kanien kehitystä estehypyn parissa. Tänä vuonna olen myös mukana Suomen Kanihyppääjät ry:n hallituksessa, ja minua erityisesti kiinnostaa ajaa kurssitoimintaa eteenpäin. Alustavasti jo useammasta kurssipäivästä heittänyt ideaa ilmoille, toivottavasti saadaan ne toteutumaan rajoitusten puitteissa!

Sopivalla hetkellä olisi tarkoitus uudistaa kanilan kotisivut sekä blogin ulkoasu. Tällä hetkellä aikaa vie työt, jotka aloitin (hyvin extempore) tammikuun alussa ja työharjoittelu siinä ohessa. Työharjoittelussa työstän omaa projetia, joka yllättäen hyvin vahvasti liittyy kaneihin. Tästä tulossa kevään aikana myös tänne blogin puolelle lisää. 

Uusia kuvai ei ole nyt tarjota, mutta alla kanilan vanhin pikku Mei ja leppoisa pörköttelyhetki.


1 kommenttia:

  1. Hei!

    Haastan sut päivätehtävään nimeltä yllätysresepti! Otatko haasteen vastaan?❤️


    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni