perjantai 11. helmikuuta 2022

Hoitokanit Taawi ja Fuga

Kanilaan saapuu aina tasaisin väliajoin kasvatteja hoitoon. Varsinkin loma-ajat ovat sellaisia, jolloin saattaa olla jopa ruuhkaa. Kesällä useamman hoitokanin ottaminen on helpompaa, kun heitä voi majoittaa ulos ja kanilan puolelle. Monesti kasvatit asuvat sisäkaneina, eli talvella ulos majoittaminen ei ole mahdollista. 
Tällä viikolla hoidossa ovat olleet kanilassa syntyneet Taawi ja Fuga. Ikää kummallakin on jo 7 vuotta. Taawi on rex-turkkinen ja joskus vilahdellutkin täällä blogin puolella. Hän muutti alkujaan sijoituskotiin, josta palautui minulle poikueen toteutuksen yhteydessä. Taawi majaili jokusen tovin luonamme, kunnes hän muutti uuteen kotiin Fugan kaveriksi. Fuga on yhden rakkaimman edesmenneen estekanini Ran jälkeläinen. Hänessä on tietyllä tavalla samaa näköä, varsinkin pään muodossa.

Kasvatteja ei välttämättä enää muuton jälkeen näe livenä. On ollut kyllä ihanaa kun kasvatteja tulee aikuisena luokseni hoitoon, ja pääsee näkemään millaisiksi he ovat varttuneet.

Taawi ja Fuga kävivät talon portailla poseerailemassa kameralleni. Sää oli otollinen, leuto ja taivaalta satoi kevyttä lumisadetta.
Taawi tuli hetkessä portaat alas ja juoksentelemaan ympärilleni. Hän on kyllä mainio kun hakeutuu todella nätisti luokse. Myöskin Fuga uskaltautui portaat alas, seikkaili vähän matkaa ja juoksi pian portaille takaisin. Avasin oven ja hän oivalsi että tästä pääsee sisälle.

Kerrassaan veikeä kaksikko! 

Lavellas Ma Desidero "Taawi"Lavellas Cinereous vulture "Fuga"


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni