maanantai 21. helmikuuta 2022

Lumihiutaleita taivaan täydeltä

Tällä kertaa julkaisu vuoroon pääsee kuvat kanilan vanhimmista. Taivaalta leijaili rauhalliseen tahtiin lumihiutaleita, päädyin ottamaan Mein ja Adan ensimmäisenä kuvattavaksi takaoven luona oleville lumisille portaille. 

Mei täytti tammikuun alussa 11 vuotta. Kuvauksen aikaan hänellä oli varsin tehokas karvanvaihto päällä, mutta muuten hän on ikäänsä nähden oikein hyvässä kunnossa. Valon määrä ja pienet viitteet tulevasta keväästä ovat virkistäneet häntä huimasti. Hänen puolisisko Adan 11 vuotis synttäreitä vietetään noin kuukauden päästä. Adaa kuvaa hyvin sana "teräsmummo". Hän viipottaa menemään kanilassa kuin nuorikani, aina välillä syntyy jopa pieniä iloloikkia.

Adalla ja Meillä on kummallakin silmissä vanhuuden myötä tullut kaihi. He ovat nyt vuoden verran eläneet vähemmällä näöllä, mutta aktiivisuuden määrää se ei ole onneksi laskenut. Ada esimerkiksi edelleen osaa hypätä tasoille ja tasoilta alas. Kummatkin suunnistaa hyvin pitkälti muistin, hajujen ja äänen varassa. Jossain määrin he todennäköisesti hahmottavat näön pohjalta ympäristöä mm. valojen kautta.

Lopuksi vielä kuvat Milanista ja hänen lapsistaan Tatista ja Sentistä. Milan täyttää tänä vuonna jo 8 vuotta. Vuosi sitten hänet steriloitiin ja voi hurjuus miten paljon aineenvaihdunnan hidastuminen on lihottanut häntä! Toivottavasti ajan myötä meno tasaantuu, sillä ylipaino ei kellekkään hyvää tee. Hän elää ihan vain heinällä ja satunnaisilla pienillä pelletti annoksilla. 
Tatti täytti tammikuussa 6 vuotta ja Sentti 4 vuotta. Hieman nuorempina kaneina heillä on aina vähän väliä skapaa siitä kumpi on porukassa pomo. 

Valokuvauksen aikana rauhallinen lumisade muutti muotoaan pyryksi. Pienet lumihiutaleet tarrautuivat oikein kunnolla kameran linssiin ja muodostivat siihen sumean kalvon. Sentin kuvista huomaa, että kuvat menivät hieman sumeiksi ja epätarkoiksi. Jälkikäsittelyllä yritin niitä aavistuksen korjata. Toisaalta oma efektinsä tuokin.

Seuraavaksi julkaisuun pääsee talviset kuvat kanilan belgianjäniksistä. Kävimme myös viime viikonloppuna kilpailemassa ja kisapäivän ajalta löytyy jonkun verran videoita. Voisin koittaa ehtiä sopivassa välissä julkaista myös ne tänne. 
Tämä viikko vielä olisi tiedossa töitä saaristossa, mutta sen jälkeen alkaa ihan uusi vaihe elämässä, nimittäin aloitan toiminimiyrittäjänä työskentelyn. Paljon on uutta opittavaa ja tietoa sisäistettävänä. Onneksi tässä on koko loppukevät aikaa keskittyä yrittäjyyteen.


Lavellas CH Voodoo Queen "Mei"


Mountain Magic "Ada"

Lavellas S CH Lost wind "Milan"Lavellas Snowpoint Town "Tattis"

Lavellas Xanthe "Sentti"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni