tiistai 8. maaliskuuta 2022

Komeat belgianjänikset!

Talvikuvista julkaisu vuorossa tällä kertaa kanilan kolmeat belgianjänisurokset Hector ja Jaqu. Jälleen kerran sai kuvaaja ja omistaja itsekkin hämmästellä heidän valokuvauksellisuutta. Onni on ollut että juuri heidät olen saanut luokseni. Luonne edellä ja sukulinjojen mukaan aikanaan valinnut. Vastaavia yksilöitä ei Suomesta oikein löydy. Hector on vanhoja belgialaisia sukulinjoja, ja Jaqun suku tulee Norjasta sekä Hollannista. Heidän rakenteessa eurooppalaisuus näkyy hyvin vahvasti.

Luonteeltaan sosiaalisuus loistaa heistä erittäin vahvasti. Jäniksinä hieman metkuttelijoita ja toisinaan jopa äkkipikaisia toimimaan, mutta tasapainoksi myös lempeyttä ja rapsutusten kaipuuta löytyy paljon.

Hectorin kohdalla en ole varma syntyykö hälle tänä vuonna jälkeläisiä. Jaqulle jälkeläisiä on tulossa yhteistyössä Suomen vanhimman belgianjäniskasvattajan kanssa, naaras on parhaillaan kotiutumassa kanilaan. Tulen esittelemään hänet täällä blogissa kuvien kera ja kerron samalla lisää tulevasta poikueesta.

Kanilan tämän vuoden poikueista ensimmäinen on itseasiassa jo syntynyt. Heistä kuvia ja tietoa tulossa, kunhan kasvavat vielä hieman. Belgianjänikset ovat sitten seuraava poikue tälle keväälle. Kesälle suunnitteilla on kolmaspoikue ja rodussa belgianjänis, nämä syntyvät sijoituksessa. Jäniksiä siispä ainakin on luvassa tälle vuodelle syntyväksi!

HectorJaqu0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni