lauantai 12. maaliskuuta 2022

Tulossa belgianjänis poikasia

Viime viikonloppuna kävin Apilaniityn kanilalla, josta mukaan lähti luonnonpunainen belgianjänisnaaras. Tämä naaras pääsi tällä viikolla tapaamaan Jaqua ja nyt odottelemme ensi kuulle syntyväksi belgianjänispoikasia. Jo viime syksynä tämä poikue oli suunnitelmissa, mutta sen toteutus siirtyi lopulta tälle keväälle. Hyvää saa odottaa ja pian toivottavasti odotus palkitaan.

Korento on ollut vasta hetken luonani, mutta voin jo tämän pienen tutustumisen pohjalta sanoa, että kyseessä on luonteen puolesta erittäin ystävällinen ja luottavainen belgianjänisnaaras. Mitä mainioin tyttöystävä Jaqua ajatellen, joka samaan tapaan on erittäin ystävällinen ja ihmisläheinen kaveri.

Kävin Korennon kanssa yhtenä iltana katsomassa laskevaa aurinkoa ja nappasin samalla hänestä muutamat kuvat. Kuinka nätisti hän poseerasi kameralle. Ihanana yllätyksenä hän tuli luokseni omatoimisesti useamman kerran ja pysyi koko ajan nätisti lähettyvillä. Käsiteltävyys on ollut myös erittäin hyvä ja luonteessa ei ole ollut havaittavissa vahvaa temperamenttia, mitä tyypillisesti jänisnaaraissa on vaikka muille jakaa.

Kanilan kotisivuilta löytyy lisätietoa poikueyhdistelmästä.

Lopussa vielä kuvat nuoresta, teini-ikäisestä Daminasta. Hän on Jaqun viime vuoden poikueesta, joka syntyi myöskin yhteistyössä Apilaniityn kanilan kanssa. Daminasta on kasvanut erittäin kaunis nuori. Sopivalla hetkellä suuntaamme varmaan vielä hänen kanssaan näyttelyyn. Viime vuoden puolella hän kävi kerran nuorten luokassa, nyt ikä riittää jo hyvin aikuisten luokkaan.

Apilaniityn Sudenkorento "Korento"Lavellas Kayoa "Damina"2 kommenttia:

 1. Belgianjänikset on komeita, Damina erityisen kaunis ja ryhdikäs! Väri on myös upea. Toivottavasti kuulemme, mitä mieltä tuomarit on nuoresta kanista. Venäläisten lisäksi yksi suosikkini kaniroduista. Jos asuisin maalla, ottaisin heti. Mutta sisälle yksiöön pitää valita leppoisampien rotujen yksilöitä. Kahden innokkaan (leikatun) venäläisuroksen jälkeen nykyinen rescue/kodinvaihtajana tullut risteytysuros on suorastaan rauhallinen. Juoksee ja riehuu, mutta jättää huonekalut rauhaan. Naaraskaverissaan (ristetyskani sekin) on sitäkin enemmän energiaa, vaikka onkin jo mummokanin ikäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista! :)
   Belgianjänikset ovat hurmaava rotu, ihan eri levelillä perinteisemmän kanin kanssa. Jäin ensimmäisen belgianjäniksen, Stig-papan, jälkeen aikan koukkuun tähän rotuun.

   Hauska yhteensattuma, venäläiset ovat myös yksi suosikkirotujani ja niitä aikanaan oli luonani useampi. Viime vuonna vanhin kasvattini Donfero nukkui pois lähde 10 vuoden iässä. Mukavan rauhallisia, verrattuna aktiivisiin belgianjäniksiin ja esteristeytyksiin!

   Belgianjäniksille ja energisille kaneille on kyllä hyvä tarjota tilaa ympärille. Jäniksissä on ollut se hyvä, että ovat erittäin siistejä ja vähän paikkoja tuhoavia. Papanaa kuitenkin tulee runsaasti, kun omaavat hyvin nopean aineenvaihdunnan.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni