sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Modig löysi ystävän

Viime aikoina tullut julkaistua paljon pikkuisista belgianjäniksistä, nyt vastapainoksi hieman kuvia ja kuulumisia kanilan muista asukkaista.

Keväällä blogissa seikkaili Modigin poikaset, joista Modigin kaveriksi kasvamaan jäi Kipinä. On ollut ihana seurata kuinka hyvin he tulevat juttuun keskenään. Modigilla on ollut pari aiempaa poikuetta, joista kummastakin tarkoitus oli katsoa naaras Modigin kaveriksi. Luonteeltaan Modig on yksi sosiaalisimpia kanejani ja siksi kanikaveri on hyvä ajatus hänelle. Modigin kohdalla haasteen tuo se, että kaverin pitää olla täydellisesti samalla aaltopituudella, muuten hänen juttuihinsa ei pääse kiinni. Ensimmäisen kokeilun kohdalla näin ei käynyt ja melko pian Hertta tytär lähti uuteen kotiin. Toisella kerralla olin täysin ihastunut Modigin uros poikaseen Jeppeen. Yllättäen Jeppe jäi kotiin kasvamaan, sillä luonne edellä mennään aina. Kuten monesti sanotaan, kolmas kerta toden sanoo. Modig on tykännyt tehdä pieniä poikueita, joissa ei yleensä montaa naarasta ole. Näin oli myös kolmannen poikueen kohdalla. Onneksi tämä poikueen ainoa naaras oli tällä kertaa luonteeltaan juuri sellainen, joka tulee loistavasti toimeen Modigin kanssa ja myöskin Modig hyväksyy hänet kaverikseen. 

Luonteeltaan Kipinä on mukavan rento, mutta yhtälailla sosiaalinen ja rohkea. Hän ei yritä pomottaa Modigia ja antaa juuri sopivasti tilaa hänelle. Kipinän kanssa tarkoitus olisi suunnata myös estehypyn opettelun pariin. Ensin olemme harjoitelleet valjaita ja niissä liikkumista. Seuraava steppi onkin kokeilla pieniä esteitä hänen kanssaan. 

Elokuussa ajattelin pitää kesälomaa. Keväästä lähtien on ohjelmaa riittänyt ja paljon erilaisia työkeikkoja. Lomalla tarkoitus olisi tehdä pieni reissu Suomessa ja pistäytyä muutamaksi päiväksi ulkomailla. Ennen kaikkea odotan kuitenkin kotona ja kanien kanssa touhuilua. Koska paikoillaan ja tekemättä on kovin vaikea olla, on ajatuksena rakentaa kaneille uusia ulkotarhoja. Ajatus on rakentaa tarhoja, joissa kanien on mahdollista olla ympäri vuorokauden. Nykyisissä ulkotarhoissa kanit ovat vain päivisin ja silloinkin valvotusti. Ajattelin dokumentoida tämän projektin ja julkaista täällä blogissa, lähtötilanteesta aina lopun valmistumiseen.

Alla kuvat Modigista ja Kipinästä. Oli muuten hurjan hauska kun Kipinä ulkoilun päätteeksi heittäytyi pitkälleen viereeni. Taisi tulla iloloikka-ralleja tehtyä riittämiin.

Sundahls ModigLavellas The Melody Of Circus "Kipinä"0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni