perjantai 18. marraskuuta 2022

Syyskuvien parissa

Viimein syyskuvat pääsevät julkaisuun! Tänä vuonna ennätin mukavasti kameran ja kanien kanssa syksyn ruskan keskelle. Vaikka syksyn värit eivät vielä näissä ensimmäisissä otoksissa näy, on tulevissa kuvasarjoissa luvassa paljon oranssin ja punaisen väriloistoa.

Ensimmäisissä kuvissa vipeltää yksi tämän vuoden nuorista, pikkuinen Mimosa. Pikkuinen hän todella on ja mielenkiinnolla seuraan kasvaako hän vielä kuinka paljon tuosta. Hänen suvussaan on hieman pienempiä yksilöitä ollut, eli voi tosiaan olla että hän jää samaan kokoon Milan mumminsa kanssa. Pientä murkkuikää Mimosalla oli vielä kuvien oton aikaa, joka näkyi lähinnä hieman omiin oloihin vetäytyvällä ja kosketusta karttavalla käytöksellä. Nyt nämä piirteet ovat kadonneet, hän on kova seuraamaan minua ja oppinut hyppäämään syliin ulkoilun yhteydessä. Josko hänen murkkuikänsä olisi jo näinkin helposti selätetty, toivotaan niin!

Seuraavissa kuvissa esiintyy tänä vuonna viiden vuoden ikään tullut Frida. Hänelle ikä ja geenit ovat tuoneet massiivisuutta eteen, vaikka liikunnallisuus ollut aina hyvä ja paino pysynyt vakiona. Melko harvalla kaneistani on leukapussia, mutta jos niitä on tullut, ne tuppaavat tulemaan juurikin iän myötä. Geenit vaikuttavat myös leukapussin syntyyn. Fridan isänisä oli angora eli kenties sieltä isomman kokoluokan kanin geeneistä tämä piirre juontuu. Tänä vuonna kävimme vielä Fridan kanssa muutamissa kilpailuissa, mutta nyt hän olisi vähitellen jäämässä eläkkeelle. Fridan suvussa on ollut alttiutta kohdun kasvaimille vanhemmalla iällä, eli tulevien kuukausien myötä olisi tarkoitus steriloida Frida ja jättää lopullisesti eläkkeelle hyppyharrastuksista. Toivottavasti touhuileva aktiivisuus hänessä säilyisi vielä operaation jälkeen.

Viimeisimmissä kuvissa touhottaa mennä teini-ikäinen belgianjänis uros, jonka nimeksi on vähitellen muotoutunut Jänis-Janos. Hänellä samaan tapaan kuvien oton aikaan oli murkkuiän piirteitä, eikä hänestä oikein ollut kameran eteen poseeraamaan. Kaikki muu tuntui kiinnostavan. Kävimme kuvausreissun yhteydessä muun muassa naapurin pihalla kääntymässä, josta Janos ei olisi millään halunnut tulla pois. Näiden kuvien jälkeen hänkin on varttunut hurjasti ja käytös kääntynyt jälleen seurallisemmaksi ja avoimemmaksi. Pienestä asti hän on ollut hurjan seurallinen, mutta teini-iässä joskus voi tulla sellaisia hetkiä kun kani hieman etääntyy ja viihtyy enemmän omien touhujen parissa. Kuvie katsellessa huomasin myös, miten hänen turkkinsa on tässä välissä vaihtunut upeaan talvikarvaan. Olen hieman ajatellut että menisimme Jänis-Janoksen kanssa käymään näyttelyssä jossain sopivassa kohtaa. Mukava päästä kuulemaan myös mitä tuomari tuumaa tästä pienestä hurmurista.


Lavellas Running Up That Hill "Mimosa"

Lavellas S Ch Time Machine "Frida"

Lavellas Toconce "Jänis Janos"
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni