maanantai 8. joulukuuta 2014

Ensimmäistä kertaa ulkona!

Onneksi eilen tuli kuvattua poikaset, sillä jos säähän on uskomista, ei ulkona tule kuvattua taaskaan hetkeen. Annan poikaset ovat nyt 4 viikkoisia, Ran ja Gian poikaset 3 viikkoisia, eli kanilassa kun asuvat pystyy jo lapsosia kuvaamaan pihalla tästä eteenpäin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että pääsen tulevien viikkojen aikana pohtimaan Ran ja Gian poikasista kotiin jääviä, sekä muutenkin kartoittamaan poikasten luonteenpiirteitä. Eilisen kuvaamisen jälkeen tuntuu siltä, että voisin jättää kaikki kotiin! Annan poikasten kohdalla olen edistynyt askeleen enemmän, eli Ma Desidero on pojista se joka menee sijoitukseen. Jos kaikki menee suunnitellusti, sen jälkeläisiä tullaan tulevaisuudessa näkemään kuvia ja kuulumisia täällä bloginkin puolella. Huomasin myös yhtenä päivänä tutkaillessani Annan jälkikasvua, että Ma TicaTac on "rextukka", eli sillä on rex turkin lisäksi Mm-harjas. On muuten livenä pirun läpän näköinen, siis ensimmäinen tukkaeläin(=Mm tai MM harjaksen omaava kani) josta sanon oikeasti tosissani, että hurjan söpö! Toiseksi, hyvin harvinainen tapaus. Pelkästään valkoisia ss rex-turkilla on hyvin vähän pohjoismaissa ja mitä rextukkiin tulee, niitä vielä vähemmän.
No mutta liirumlaarum, eipä tässä kai muita kummoisempia kuulumisia poikasten osalta. Koitan tuossa jouluna saada kuvattua lapsosista jonkun näköistä videota porukalle katseltavaksi, näkee sitten millainen meno kanilassa on parhaillaan(+ onni on, että kopit tukevasti puusta rakennettu!).

Annan poikaset

Lavella's Ma Pandoma, naaras

Lavella's Ma TicaTac, uros

Lavella's Ma Desidero, uros

Gian poikaset

luonnonsiamsoopeli viittakuvio, naaras
madagaskar, naaras
ruskeasiamsoopeli, naaras
keltamusta japanilainen, naaras
luonnonsiamsoopeli viittakuvio, naaras

Ran poikaset

musta otter, naaras
madagaskar otter, uros
luonnonsiamsoopeli viittakuvio, uros
keltamusta japanilainen, naaras
madagaskar, naaras
luonnonsoopeli, uros

18 kommenttia:

 1. Meille tuli syksynä kani, jonka kovasti haluaisin viedä talvella ulos lumeen riehumaan, mutta pupu ei koskaan ennen ole vielä ollut pihalla. Voiko kanin siis viedä ensimmäistä kertaa ulos näillä +5 asteen keleillä, jos on kuivaa ja ei tuule sekä pitää kania ulkona ihan vain muutaman minuutin ensin kerrallaan ? Onko vielä siis mahdollista totuttaa kani kylmään vähitellen. Kani on risteytys (leijonanharjasta, kääpiöluppaa?) ja lyhytkarvainen ohuella harjalla :-D

  Ja aivan i-has-tut-ta-vi-a kuvia ! En ole tainnut koskaan nähdä mitään suloisempaa.. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, pupuvauvat vähän tuppaavat olemaan aina ylitsepääsemättömän suloisia !!

   Vielä on mukavan leutoa, eli en näe mitään syytä miksi ei vähäksi aikaa voisi viedä pihalle ulkoilemaan. Pakkasten saapuessa kannattaa pysytellä ihan sisällä, sisälämpötiloihin tottuneen kanin kanssa. Sama pätee myös toisinpäin ulkokanin kanssa, eli ei pakkasista sisälämpötiloihin.
   Tähän aikaan vuodesta en itse enää lähtisi kania siirtämään ulos. Tämä prosessi kannattaa aloittaa jo ajoissa syksyllä, näin kani vaihtaa talviturkin ja varastoituu talven pakkasia varten rauhassa. :)

   Poista
 2. Jääkö Annan poikueesta kotiin kaikki muut paitsi lavella´s Desidero?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, naaras muuttaa Annan mukana ja tukkarex menee lemmikkikotiin. :)

   Poista
 3. Eiii en kestä, ihan mahottoman ihania otoksia! Pupulapset on kyllä jotain niiiin hellyttävää :)

  VastaaPoista
 4. Voi että :') Hellyyttäviä kaikki!

  VastaaPoista
 5. ketkä kaikki poikaset jää teille kotiin kaikista poikueista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, sitä on vaikea vielä tässä vaiheessa sanoa. :)

   Poista
 6. En kestä miten suloisia! :3 ja tosi hienoja kuvia taas! :)

  VastaaPoista
 7. Voi että mitä söpöläisiä taas kerran!:) tossa varmasti oma hommansa ja juttunsa kuvata noi kaikki pikkuset säännöllisesti, mutta onneksi noin sulosia malleja kelpaa kuvata! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Poikasten kanssa puuhastellessa kuluu aina aikaa, siksi juuri teetänkin poikaset mielellän joulua vasten, kun viikonloput vapaita ja sen lisäksi joulun lomat. :)
   Yleinsä pelkästään poikasten kuvaamiseen menee se 1-2 tuntia ja sen lisäksi kuvien läpikäynti ja käsittely, johon taisi eilen hujahtaa iloisesti 4-5 tuntia :D

   Poista
 8. Siis en kestä, Desidero ja Ticatac on ihan pikku lampaiden näkösiä, niin pörrösiä <3 Haluan vaan pusutella niitä :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rex turkkiset ovat aivan ihania! Näitä toivotaankin syntyvän vielä monia, monia tähän kanilaan. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni