maanantai 12. lokakuuta 2015

Kylmää syysilmaa!

Lauantaina Diorin ja Lunan lapsille tuli ikää 6 viikkoa ja parin viikon päästä nämä lapset alkavat vähitellen lähteä maailmalle. Lunan kaikilla poikasilla on kodit jo aika selkeät, kotiin jäävätkin ovat jo mukavan selvillä. Diorin poikueessa on mahdollisesti vielä kaksi naarasta koteja vailla, ne mielellään myisin yksin tai yhdessä hyvään ja pysyvään lemmikkikotiin.

Viime viikolla riitti ohjelmaa, hieman spesiaalina Dior ja poikaset olivat elävänmalleina kansalaisopistolla. Normaalisti joka vuosi multa menee joitain aikuisiakaneja sinne piirrettäväksi, mutta tällä kertaa oli sopivasti sopivan ikäisiä nuoria tarjolla. 
Noraa olen astuttanut nyt mukavan erisukuisella Sisu lupalla, sen hyppy taidoista voisin ottaa  tänne videota, kun olen jälleen kotona. Hieman huonosti Nora on edelleen antanut astua, mutta viikonloppuna ääni taisi hieman muuttua kellossa! Eli hyvällä tuurilla kuukauden päästä saa erisukuisia esteprojektia jatkumaan. Noran poikueen lisäksi, on suunnitelmissa vielä toteuttaa neljä poikuetta vuoden loppuun mennessä. Tämän myötä laitoinkin mm. Boguksesta sijoitusilmoitusta, josko sille löytyisi lemmikkikotia, josta tuota luppaa saisi kuitenkin vielä jalostuskäyttöön sovitusti lainattua. Todennäköisesti vielä loppu vuodesta tuleen koteja etsimään muutamille kasvatuksesta poisjääville aikuisille kaneille.

Ulkona on tullut oltua kanien kanssa, vaikka päivisin on ollut jo hurjan kylmä, aamuista ja illoista puhumattakaan. Pelloilla ja pihalla on tullut rämmittyä niin hurjasti, että kameran silmäsuojus on jo useampaan kertaan tiputettu ja löydetty. Tosin viimeiseltä reissultaan se ei enään löytynyt ja jälleen on tilattava ebaysta uusia kadotettujen tilalle.
Loppuviikosta pääsivät poikaset ensimmäistä kertaa vapaasti taapertamaan pihapiirissä ja tämä sujuikin todella hyvin! Diorin lasten kanssa oltiin tutussa ympäristössä, jossa aiemmin kuvattu mm. pöydällä ja portailla. Osa jopa tunnistu hyvin portaat ja loppuvaiheessa kiipesikin niille.
Lunan poikasten kanssa olin ensin pihapiirissä, muitta toisena päivänä mentiin vielä pellolle rellestämään. Jokainen lapsi tuli omatoimisesti luokse, ei tarvinnut yhdenkään perässä mennä monen hehtaarin pellolla, pystyi vain keskittymään niiden tarkkailuun ja valokuvaamiseen!
Postauksen lopussa vielä kuvia Pontuksesta ja Reinestä ulkoilemassa syysillassa.

Diorin poikaset

Lavella's Vatu, uros
Lavella's Rava, naaras
Lavella's Nicole, uros
Lavella's Marsvin, naaras - etsii kotia?
Lavella's Jinora, naaras - etsii kotia?

Lunan poikaset

Lavella's Loki, uros

Lavella's Tonca Do, naaras

Lavella's Kimarantti. uros

Lavella's Routa, uros

Lavella's Einmyria, naaras

Nonjans Lady of the Rain "Reine"


Sapporo Dome "Pontus"14 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni