keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Kuukausi sitten

Tajusin tässä jossain kohtaa että en talven aikana ehtinyt kuvata lähes lainkaan aikuisia kaneja lumella. Muistan vain monet kerrat kun valokuvaamista yritin, mutta yleinsä koko homma kaatui liian kovaan pakkaseen/tuuleen/lumen määrään. Ajatus oli, että ehkä joku toinen päivä parempi onni. Maaliskuussa, kuukausi sitten tähän aikaan oli vielä lunta ja jo aavistuksen keväinen sää. Silloin totesin että nyt kamera mukaan ja kuvataan muutaman kanin kanssa lumikuvia. Olin aamupäivällä  valokuvaustelemassa Tetriksen ja Kongon kanssa, ja myöhemmin illasta Adan ja Marilin. 
Onneksi tuli napattua kuvia, sillä nyt nämä hetket alkavat olla takana ja edessä häämöttää kevät! Muutama viikko ollaankin jo päästy nauttimaan varsin keväisistä päivistä, sen ovat havainneet myös kanit. Viimeistään nyt jokainen heistä on havahtunut siihen, että talvi on ohi ja kevät riehuloinnit saa alkaa. Toivottavasti kesä tulee nopeaan ja saadaan tämä kevät härdelli pois alta. 

Lavella's Tetris

Jo alusta lähtien olen tykännyt Tetriksen luonteesta. Hän on fiksu ja ajattelevainen kani, joka ei ole se huomion keskipisteeksi hakeutuva kanipersoona. Tetris seuraa ja tarkkailee, ja toimii selvästi vasta pienen harkinnan jälkeen. 
Meillä oli varsin hauskaa yhdessä ulkona. Jonkun verran ollaan käyty Tetrikse kanssa yhdessä ulkoilemassa, mutta sanoisin että huomattavasti vähemmän mitä muiden nuorten. Tähän vaikuttaa suuresti se, että viime kesänä Tetris pyöräytti yllätyspoikaset ja useampi kuukausi hujahti hänellä poikasten hoidon parissa. Olemme oikeastaan vasta poikasten jälkeen alkaneet Tetriksen kanssa tekemään asioita yhdessä ja hakemaan sitä tietynlaista yhteyttä. 

Lavella's Bring On The Thunder "Kongo"

Kongo on Tetrikselle kuin vastakohta. Hän ei ole sitä tyyppiä joka tarkkailee ja mietiskelee, hän reagoi ja toimii asioihin heti, useasti myös hieman ajatttelematta. 
Kongo oli poikasena hyvin sosiaalinen ja ihmisläheinen kani, mutta murrosiässä jotain tapahtui. Kongo lähti aluksi hakemaan omaa tilaa ja otti hieman etäisyyttä ihmisestä, mutta tämän myötä hän myös muuttui varsin epävarmaksi. Hänen sisällään on hyvin utelias ja sosiaalinen kani, mutta samaan aikaan joku niin epävarma myös. Kärjistetysti yhtenä hetkenä tyyni ja rauhallinen, toisena hetkenä täysin päätön. Kun minun oli päätettävä jätänko Kongon vaiko hänen veljen Crissin kasvamaan luokseni, tietysti mun oli valittava Kongo. Tällaisen henkisenkasvun keskellä olevaa kania ei oli hyvä lähteä siirtämään paikasta toiseen. Noh Kongo käy vieläkin läpi tätä kasvuaan. Kiire meillä ei onneksi ole ja koska perusluonteeltaan Kongo on hyvin ystävällinen, antaa hänen ihan rauhassa varttua aikuiseksi kaniksi.Mountain Magic "Ada"

Ada täytti viisi päivää sitten 8 vuotta. Mieleltään Ada on niin kovin pirteä, jos pelkkä mieli olisi tältä kanilta esillä hän olisi vasta muutaman vuoden ikäinen nuori kani!
Kesällä tulee pari vuotta siitä kun Ada steriloitiin. Tämä operaatio toi hänelle lisävuosia, mutta tilalle tuli toinen ja hieman jopa surullinen vaiva. Ada turpoaa, eikä tähän tunnu auttavan mikään. Tämä sama on tapahtunut valitettavasti myös Adan puolisiskolle Meille. Steriloimattomilla kaninaarailla ei tätä ongelmaa ole ollut. Olen asian suhteen pelkkä kysymysmerkki. Ylipainosta kertovia leukapusseja kummallakaan ei ole, vaikka Adalle se on ollut vakiovarustus aina. Pelletti kummallakin minimissä ja herkkuja ei laisinkaan. Heinää ei voi lähtevä vähentämään, vaikka se tässä tuntuukin olevan se suurin lihottaja. Steriloiduilla naaraillani on isot heinämahat, joiden kasvua ei tunnu pysäyttävän mikään.


Lavella's Veuve Clicquat "Maril"

Maril tämä nuori epeli. Hänellä on vauhdikas ja eloisa nuoren kanin ajatusmaailma. Maril on kanilan pikku kujeilija, joka yllättää vähintäänkin kerran viikossa jollain uusista oivalluksistaan. 
On todella hyvä että Maril ei asu yksin, häntä ei pidättelisi varmaan siinäkohtaa mikään. Isoisoiso mummi Efy pitää varsin useasti Marilin ruodussaan ja isomummi Vitani toimii apuna. Näin keväällä on kummallakin kestämistä, mutta onneksi hän ei ole se ensimmäinen nuori joka heillä on kasvatettavanaan. Vitanille ja varsinkin Efylle tämä on jo kovin tuttua puuhaa. Marilista varttuu varmasti vielä mitä hyvätapaisin lemmikkipupu.
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni