torstai 3. syyskuuta 2015

Elokuun estekilpailut!


Vaikka estekilpailuista ei ole tullut viimeiseen kuukauteen pahemmin postailtua, niissä on kuitenkin aktiivisesti käyty. Viimeisin kisapostaus on SM kilpailuista, näistä seuraavana viikonloppuna kilpailtiin 1.8 Sipoossa ja 2.8 Puotinharjussa, Helsingissä.
Sipoossa ensimmäistä keskivaikessa suorassa kilpaili Nora, samalla myös meidän viimeistämme. Ensimmäinen kierros meni sujuvasti, mutta huolimattomia virheitä tuli mm. pystyistä. Todella ikävästi arvosteluluokka muuttui C:ksi ja tässä kohtaa ei enää huumori meinanut riittää, kun aivan liian monessa peräkkäisessä kilpailussa tapahtunut samaa. Eli siis yhdistykselle maksetaan, jotta saadaan kisata kutsussa mainutulla arvosteluluokalla, joka todella monessa kisassa ei ole lopulta pitänyt paikkaansa. Joku pissii ja pahasti, eikö? Samassa luokassa mulla kilpaili myös ensimmäistä kertaa minun kanssani Pontuksen isä Bogus, jolle kävi sama kuin Noralle. Bogusta en olisi myöskään ottanut mukaan, jos olisi tiennyt arvosteluluokan muutoksesta.
Molemmissa eliiteissä minulla oli Ra, joka hyppi ainoan puhtaan radan mutkalla. Suoralla Ra oli hieman omituinen, se juoksi kaksi kertaa esteen sivulle(mitä siis ei koskaan tee) ja molemmilla kerroilla kaadoin hihnalla esteet.
Pituushypyssä loikki Milan ja Cole, mitään ihmeempiä tuloksia ei tullut, mutta kokemusta sitäkin enemmän! Milan hyppäsi 180cm ja Cole 150cm.
Lavella's Lost wind "Milan"
Lavella's Story lines "Nora" & Bogus


Sipoon estekilpailuiden jälkeen kisattiin sunnuntaiset estekilpailut Helsingissä. Mukana minulta oli eliitti suorassa Ra ja siskolta Fia. Jälleen Ra hyppi puhtaan radan, nopeimmalla ajalla 20 sekuntissa. Helpossa mutkassa kisaili Tico ja Koru, jotka molemmat menivät yhden virheen radat, saaden klassaukset!

Yllä mainittujen estekilpailuiden jälkeen oltiin 8.8 Ypäjällä ja 9.8 Korsossa, Vantaalla.
Ypäjällä oli molemmissa eliiteissä B arvostelut, joka tietysti oli mukavaa, kun kyseistä arvosteluluokkaa ei ole hetkeen ollut. Eliiteissä
kilpaili jälleen minulta Ra ja siskolta Fia. Ra meni jälleen upeasti, molemmat eliitit 0+1 ja tuo yksi virhe esim. mutka radalla oli pystyn yläpuomi! Nämä tulokset riitti Ralla molempien eliittien voittoihin. Helpossa mutkassa mukana hyppimässä oli Tico ja Koru, jotka molemmat menivät harmillisesti kahdella virheellä, eli klassauksia ei tullut.
             Lavella's November "Ra"
Seuraavana päivänä Korsossa oli aivan tajuttoman kuuma, ensimmäisenä hypittiin eliitti mutkaa, jossa minulta Ra ja Gia, siskolta Fia. Ra oli laiskemmalla

päällä ja meni radan kahdella hölmöllä virheellä, Gia hyppi hienosti, mutta vähän tarttui joitain puomeja matkaan, liiallisesta vauhdista johtuen. Eliitin jälkeen hypytin vielä Milanin ja Colen vaikeassa suorassa. Milan meni hienosti yhdellä virheellä ja Cole todella harmillisella kahdella virheellä!
Lavella's Star Gianfar "Gia"
Lavella's Black-winged kite "Cole" & Lavella's Skip-It "Tico"

Tämän jälkeen kanit saivat lomailla ja seuraavat kisat olivat vasta 23.8 Helsingissä. Jonne menin hakemaan Milanille, Colelle, Ticolle ja Korulle klassauksia. Helposta mutkasta tarttui Ticolle ja Korulle klassaukset hienoilla radoilla. Samoissa kisoissa oli myös tyttösten sijoituksessa oleva veli Poksa, joka sekin ekoista kisoistaan jo nappasi klassauksen! Milanille ja Colelle tarttu myös klassaukset keskivaikeasta mutkasta, samalla Cole klassautui vaikeaan mutkaan! Todella onnistunut reissu!


29.8 Salo ja 30.8 Turku sekä Palojoki, olivat edellisenä viikonloppuna. Salon estekilpailut olivat ns. kotikisat, jonne otin useamman kanin mukaan. Eliiteissä kilpaili minulta Ra, Gia, Pontus, Mei ja Ada. Ra oli hieman kankeana molemmissa eliiteissä, tästä huolimatta se meni kummatkin radat yhdellä virheellä. Gia oli myös molemmissa eliiteissä. Mutkalta sille tuli kolme vauhtivirhettä, mutta suoran se meni todella hienosti vain yhdellä virheellä! Pontus hyppi todella vaarallisen näköisesti, eli hieman vinoon(kanille voi käydä todella pahasti, jos se hyppää suoraan estetolpan päälle). Eliitti mutkan toisella kierroksella hypyt oli onneksi suht suoria ja Pontus tiputti vain yhden esteen! Viimeistä estettä Pontus ei aluksi ymmärtänyt millään ja tässä jouduimme tekemään kolme korjausta, eli tästä toinen virhe. Suoran Pontus meni hienosti yhdellä virheellä!

Mei ja Ada olivat myös kääntymässä jälleen kotikisoissa. Mei hyppi eliitti suoran jo ensimmäisellä kierroksella yhdellä virheellä, puhdas rata oli todella lähellä. Ada kilpaili eliitti mutkassa ja alku radan se keskittyi todella hyvin, mutta loppuakohden alkoi vauhti nousta hieman liikaa ja virheitä nappasi neljä. Järjestin eliittien lisäksi helpon suoran ja sopivasti Tico ja Koru pääsivät vielä kilpailemaan siihen, josta nappasivat molemmat klassaukset! Helpossa nähtiin jälleen sijoitusuros Poksa joka sekin sai klassauksen puhtaalla radalla!


Sapporo Dome "Pontus"

30.8 oli kilpailut Turussa ja Palojoella. Lähdin siskoni kanssa Turkuun, jossa Koru hyppi viimeisen helpon mutkansa! Eliitti suorassa mukana oli minulta Ra ja siskolta Fia. Ra oli jo ensimmäisellä kierroksella aivan vireessä, vaikka rata oli haastava se meni molemmat keirrokset puhtaasti ja upealla vauhdilla(14 sekuntilla)!
Vaikka Palojoelle en lähtenyt Cole, Milan ja Tico menivät sinne tältä seudulta kisaamaan lähteneiden kyydissä. Karoliina ystävällisesti ohjasi Milanille ja Ticolle klassaukset, Cole oli hieman sähläillyt vaikeassa suorassa,
Lavella's Connect the dots "Koru" & VH-13 Lavella's November "Ra"


Todella mukavia kisoja jälleen takana ja hienoja ratoja kaneilta! Aktiivisimmin kivaavilla menee nyt seuraavasti: 
- Milan on kahden klassauksen päässä eliitti suorasta ja saman määrän tarvitsee klassautuakseen vaikeaan mutkaan. 
- Cole kilpailee molemmissa vaikeissa luokissa. 
- Tico on klssautunut molempiin keskivaikeisiin.
- Koru keskivaikeaan mutkaan ja yhtä vaikke keskivaikessa suorassa.
- Ra on ollut aivan hullu ja kalastellut voittoja niin paljon, että yhden voiton jälkeen se on suoralta champion. Mutkalta neljän voiton jälkeen great champion.
En koskaan uskonut, että Suomen hullulla järjestelmällä joku kaneistani voisi olla näin lähellä edes tätä ensimmäistä titteliä. Valaistakseni asiaa, muissa Pohjoismaissa ollaan inhimillisiä, tarvitsee kerätä yhtä rataluokkaa kohden aina kolme voittoa(eli kolme sertiä) jotta kani on champion jne... Suomessa joku kahjo(tai jotkut) on keksinyt, että kanin tarvitsee voitaa yhtä rataluokkaa kohden yhdeksän kertaa(kyllä 9!). Kanin on oltava sekopäinen hyppiä, jotta se pystyy tähän, jonka varmasti moni eliitissä kisannut on huomannut. Hyvillä kaneilla ei ole siis mahdollisuutta olla hyviä champion kamppailussa. Eliitti kanit jakavat keskimäärin n. 10-20 vuodessa järjestetyn eliitin voitot keskenään, hyvä kani jaksaa kisata tehokkaasti keskimäärin 4 vuoden ikään saakka, josta eliittiin klassaudutaan keskimäärin lähemmäs 2-3 vuoden iässäs.

4 kommenttia:

 1. Oon niin samaa mieltä tosta C arvosteluks muuttamisesta!! Alkaa vähitellen ottaa päähän kun ei pääse kokeilemaan enää toista kierrosta.. xd

  Sun kaneilla on mennyt taas niin hienosti! ja upeaita nuo Milanin kukkaseppele kuvat ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin c arvostelun idean iha luokkana ja satunnaisissa tilanteessa joissa aika loppuu kesken(=halutaan säästää aikaa). Jatkuvaa muuttamista en ymmärrä, eikä ole oikein rangaista kilpailijoita siitä, joiden vika ajan loppuminen ei tosiaan ole. Tämän vuoksi on katsottava paremmin mitä luokkia pidetään, missä ja minä päivänä. Onneksi näin on lähdettykkin jo tekemään!

   Kiitos, sinulla on kanit menneet myös todella nätisti! :)

   Poista
 2. Ihan hulluja kaneja sulla kaikki! Toivotaan nyt että Ra sen viimeisen voiton saisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jumping team crazybunnies! Toivotaan, vaikka pelkästään jo tämä on erittäin upeaa!

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni