sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Askel askeleelta kohti kevättä!

Eilen korkattiin tämän vuoden ensimmäiset ulkokisat hieman vilpoisessa säässä, mutta niistä sitten paremmin seuraavassa postauksessa. Tässä postauksessa syvennytään keväisiin kanilan kuulumisiin.

Kevät on lähtenyt hurjalla vaihdilla liikkeelle ja hassua ajatella, että jo kuukauden päästä on ihan vihreää! Kanit tietysti tykkää aivan hurjasti, kun ilmat lämpenee, valoa tulee lisää, talvikarva lähtee pois ja pääsee kunnolla ulos loikkimaan. Tänään olisikin tarkoitus avata kesätarhakausi, eli ottaa taas alapellon isommat ulkotarhat käyttöön. Tähän asti ollaan menty yläpihan tailviaitauksilla, jotka ovat koostuneet ihan kompostikehikoista ja kattona mennyt pressu. 
Hieman ajattelin tänään myös siistiä kanilaa, mutta kunnon kevätsiivo koittaa vasta vapun jälkeen, jolloin samalla tapahtuu isompia muutoksia kanilan puolella. 

Kevääseen kuuluu myös se perinteisin, kukaan ei malttaisi pysyä pöksyissään, oli sitten nuori taikka vanha. Normaalisti tässä vaiheessa on jo viimeiset kevään poikaset syntyneet ja parhaassa tapaksessa aloitellaan jo kesälomailua muksuista. Tänä vuonna on pienoinen poikkeus, sillä en ole saanut vieläkään Toftelta tai Ticolta ulos poikasia. Nyt tulevalla viikolla nämä tytöt saavat asua sulhojensa kanssa, jotta poikaset saataisiin vihdoinkin aluilleen. Harmillisesti poikaset tulee nyt tosiaan kesälle, eli kaiken mahdollisen kiireen keskelle. Tällä on nyt kuitenkin mentävä, sillä syksyynkään poikasia ei voi siirtää.

Nuoria kanilassa kasvaa hurja määrä, varsinkin nuoria uroksia! Siispä kesäksi riittää paljon tutustumista näihin ja  samoin usempi nuori opetettavaksi esteille. Varsinkin Ran lapset ovat mielenkiintoisia tapauksia ja innolla odotan näkeväni kunnolla mitkä piirteet ovat tässä linjauspoikueessa vahvistuneet, mutta myös sen onko tullut jotain negatiivista mukaan. 
Vanhempien kanien rintamalta kuuluu hyvää, mutta myös huonompaa. Stig-papa on lähtenyt syömään ja saanut takaisin massaa ympärilleen! Samalla olen löytänyt sen ykkösherkun, joka on niinkin perinteinen kuin kaali. Tästä huolimatta mitään sen suurempia en papasta vielä lupaile, mutta jos mitään alamäkeä ei nyt tule vastaa se saa porskuttaa niin kauan kuin se pysyy hyvänä ja elinvoimaisena. Huonompaa kuuluu Winin suunnalta, sillä on edes menneen siskonsa tapaan elimistöön levinnyt kasvain. Toistaiseksi se ei ole muuten näyttänyt mitään merkkejä, ainoa oma huomioni on ollut painon nousu. Winin kohdalla on kaksi vaihtoehtoa, lopettaa se nyt tai lopettaa se kun elimistö ei enää jaksa. En ole vielä tehnyt päätöstä, mutta tietysti ihaninta olisi jos Wini saisi vielä kesän viettää kanssamme.

Paljon pohdittavaa tiedossa ja armottoman hullu viikko vielä edessä, mutta pyrin postaamaan lisää tulevalla viikolla. Nyt lähden kuitenkin nauttimaan tästä vapaapäivästä ja ennen kaikkea lupaavan hienosta säästä!

Lavella's Löppeli hölö hölö Zed "Zed"

Lavella's Äly ämpäriin Frede "Fereno"

Lavella's Tofta WoW-Fizz "Tofte"10 kommenttia:

 1. Hyvä papa😍 toivottavasti se jatkaa hyvään malliin vain sen parantuminen! Ja voi Winiä! Onhan ae aina paras kanille että ei joudu kärsimään, mutta olishan se ihanaa viettää vielä kesä Winin kanssa!;/aivan ihania kuvia, ja ihania lapsia!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus! Toivottavasti Winillä ei ole mitään pahempaa ja pysyisi vielä kesän teidän menossa mukana. Tosi hienoja kuvia ja tykkäsin erityisesti kuvasta nro. 25! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja toivotaan näin, että kesän saisi vielä virkeänä viettää kanssamme. :)

   Poista
 3. Tää oli taas hyvä postaus! Voii noi toften kuvat on söpöjä! Iotetaan innolla lapsia toftelta! :) ja toi toften yks kuva on kiva :D hyvää kevättä teidänkin kaneille. Ps: Oot paras kuvaaja mitä tiedän!

  VastaaPoista
 4. Voi että sulla on ihania pupukuvia! Näissä silmä lepää :)

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni