tiistai 12. maaliskuuta 2013

Kevään tulevat poikaset

Eli vielä on tälle keväälle tulossa poikasia, väri- ja estepainotteisia poikueita. Niistä voi etukäteen kysellä ja esittää kiinnostusta, 'sillä nopeat syö hitaat'.

Estepoikue, astutus 22.3 > poikasia odotettavissa 21.4, väreissä keltamusta japanilainen + viittakuvio

Sugur Daiquiri "Jemy" x Lavella Ray "Rei"
Tulen siis astuttamaan Jemyn uudestaan, edellisen poikueen poikasista tuli hieman epävarmoja esteiden ylittäjiä. Siispä nyt käytän siihen Reitä, joka on hyvin varma esteillä, ylittää aina esteen kuin esteen. Reiltä löytyy jälkeläisiä ennestään neljästä eri yhdistelmästä, kaikista yhdistelmistä suurin osa on lähtenyt hyppimään upeasti. Uskoisin tämän yhdistelmän tuovan poikasiin varmuutta ja pidempää kroppaa.

Sugur Daiquiri eli Jemy, polveutuu monen polven esteristeytyksistä, isän puoli on Ruotsista ja taustalta löytyy eliittiä kisaavia vauhti veikkoja, kuin myös edellisen Ruotsin korkeushyppy ennätyksen hypännyt kani. Emän puolelta löytyy vaikeaa ja eliittiä kisaavia kaneja, emä on hypännyt kerran pituutta ja silloin meni hienosti 205cm. Jemy on itse klassautunut eliitti suoralle ja vaikeaan mutkaan, hyppää hienosti, mutta pientä epävarmuutta löytyy.

Lavella Ray eli Rei, ulkonäöstä päätellen ei ihan heti voisi uskoa että kani on kova esteiden ylittäjä. Se on kuitenkin näyttänyt että on varma esteillä, se ei kertaakaan ole mennyt esteestä läpi, aina se on yrittänyt. Upeita poikasia se osaa myös jättää, neljät takana ja kaikki mahtava luonteisia ja meneviä. Rei kuitenkin jäi viime kesänä eläkkeelle esteiltä, sillä pöydältä hypätessä se mursi toisen etujalkansa. Jalka parani onneksi nopeasti ja pytyy elämään normaalisti, se on pääasia. Tätä tapaturmaa ennen Rei ehti klassautua eliitti suoralle ja vaikeaan mutkaan.
VIDEO 

- - - - - - - - - - - - - - - - -

Väripainotteinenpoikue, astutus 22.3 > poikasia odotettavissa 21.4, värejä voi tulla monen laista riippuen mitä vanhemmat kantavat, mitä luultavammin ruskeaa + otter, x-kirjava ja valkokorvat.

Voodoo Queen* "Mei" x Nonjans Dim "Dim"
Tästä poikueesta odotan syntyvän hienon väristä porukkaa. Toivon mukaan myös valkokorvaisia syntyisi ja vielä ruskeana otterina. Poikaset teen omasta mielenkiinnosta ja halusta saada mieleisiäni värejä ulos. Lisäksi on mahdollisuus siihen että voivat pärjätä esteillä.

Voodoo Queen* eli Mei, upean värinen ja taustalta löytyy veikeä suku. Nimittäin emä on venäläinen ja isä risteytyskanini Lavella Ray. Kuitenkin tästä kanista tuli se paras estekanini, mitä minulla on tähän mennessä ollut. Ensimmäisenä vuonna se oli Vuoden Hyppykani listoilla 9. ja toisena vuonna 2.! Mei on klassautunut molempiin eliitteihin ja voittoja niistä jo löytyy. Luonteen puolesta Mei on todella menevä, seurallinen ja rohkea. 

Nonjans Dim eli Dim, on vasta tänä vuonna minulle kotiutunut nuori kääpiöluppa poika. Dim on kotoisin Ruotsista Nonjansin kanilasta. Jo ensimmäisenä päivänä Dim teki selväksi minulle, että se on todella rohkea tapaus, uteliaisuutta siltä löytyy myös paljon. Kotona ollaan jo kokeiltu esteitä, eikä mennyt kieltämättä montaa minuuttia kun se jo niiden idean tajusi. Kevään aikana tulen sen viemään kisohin, näkee kunnolla onko siitä estekaniksi.

1 kommenttia:

  1. Oi vähän odotan innolla millast porukkaa tulee mein ja dimin lapsosista :3!

    VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni