maanantai 9. lokakuuta 2017

Kahdet kisat ja nuorten huimaa kehitystä!

Blogia ei ole edelleenkään tullut päivitettyä niin ahkeraan kuin ennen, mutta uskon tämän korjaantuvan kun tästä löytää sopivan rytmin arkeen. Syksy toi mukanaan sen verran muutoksia, että viimeinen kuukausi mennyt ihan täysin ihmettelyyn.

Kanien arki sujuu karvanvaihtoisesti ja muutamissa kisoissakin tullut taas käytyä!
Viime viikonloppuna lähdin yhden Turun seudulla asuvan harrastajan kanssa pitämään Jyväskylään kisoja. Otin itse kolme kania mukaan hyppäämään helppoa suoraa ja mutkaa, nämä kanit olivat Tetris, Togur ja Sugot. Kaikki kolme nuorta olivat hurjan upeita, taso oli todella hyvä ja hienosti minun kolmikosta Togur vei kummassakin luokassa toisen sijan ja sai jälleen klassaukset! Harmillisesti kuvia mulla ei ole nyt jakaa Jyväskylän kisoista, mutta videoita löytyy. Tässä postauksessa yksi Togurin rata ja lisää löytyy youtuben puolelta.

Eilen hypättiin viisi luokkaa Salossa, eli hieman lähempänä meitä. Onneksi meillä oli tiedossa maneesi kisat, sillä vettä tuli koko päivän ja välillä todella runsaasti! Päivä oli todella sujuva ja oltiin siis jo kahden aikaan valmiita.

Mukana mulla oli seitseman kania; Gia, Loki, Lyna, Tetris, Frida, Sugot ja Togur. 
Gia hyppäsi ensimmäisen kerran moniin kuukausiin eliitti mutkaa. Se sujui kivasti 3+4, vaikka hieman laiskaa meno oli. 
Vaikea mutka oli todella mielenkiintoinen, Loki ja Lyna oli vielä laiskemmalla päällä kuin Gia! Loki repäisi ensimmäiseltä kierrokselta suurimman virhemääränsä koskaan 6 virhettä... onneksi toiselle kierrokselle poju oli herännyt, se meni paljon paremmin kahdella virheellä! 
Lynan vaikea mutka oli ihan kaaottinen, kyseinen kani ei ole mennyt koskaan niin säheltäen mitään rataa. Olin aika hämilläni, sillä vasta pari viikkoa sitten oltiin hypätty kotona eliitin tasoisia esteitä. Lyna liikkui todella takkuillen kummallakin kierroksella, se kyllä hyppäsi esteet, mutta potkaisi puomit alas joka ikisen hypyn jälkeen! Ensimmäiseltä kierrokselta tulos oli 10 ja toiselta 6 virhettä.

Isompien luokkien jälkeen siirryttiin matalempiin eli helppoon suoraan ja mutkaan. Kaikki neljä nuorta kaniani meni todella hienosti, jokaisen radat olivat lähinnä puhdas ja puhdast tai yksi virhe ja toinen puhtaasti. Harmillisesti en nyt muista ketkä kaneista sai klassauksen. Hienoista radoista löytyy kuitenkin videoita kuvien yhteydestä ja youtubessa lisää.

Olen hurjan iloinen, miten nopeasti Frida, Tetris, Sugot ja Togur ovat kehittyneet! He vaikuttavat niin hurjan lupaavilta, että en malta odottaa kun pääsemme heidän kanssaan isompiin luokkiin!

Lopuksi hypättiin vielä eliitti korkeutta. Mulla oli hyppäämässä pelkästään Loki. Aamuisen vaikean jälkeen oli vähän epävarma olo, jaksaako Loki hypätä ollenkaan mitään. Hienosti hän kuitenkin hyppäsi aina 65cm saakka!

Lavella's Star Gianfar "Gia"

Lavella's Loki "Loki"
Lavella's Under the Never Sky "Lyna"

Lavella's Tetris "Tetris"Lavella's Time Machine "Frida"
Lavella's Sugot "Sugot"


Lavella's Togur "Togur"

4 kommenttia:

 1. Todella hyvä postaus! Muuten, kun tiedät noista estekaneista niin osaisitko antaa vinkkejä siihen miten saisin oman kanini ottamaan paremmin vauhtia esteille? Osaa siis hyppiä jne mutta pysähtyy aina ennen estettä muutamaksi sekunniksi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Jokaisella kanilla on hieman oma tyylinsä hypätä esteitä, toiset menee lennokkaammin ja vauhdilla, kun taas toiset tarvitsevat enemmän aikaa hahmottaa este. Lähinnä mieleen tulee, että kanisi kanssa kannattaa treenata ihan pienillä esteillä, joihin ei tarvitse hypätä niin paljoa. Se voi auttaa asiaan tai sitten voi olla, että tuo vain on se sinun kanisi oma tapa hypätä esteitä.

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni