keskiviikko 25. joulukuuta 2019

Varsin syksyistä ja mainio joululahja!

Jouluisissa tunnelmissa elellään, mutta täältä eteläisimästä Suomesta puuttuu kyllä yksi vahva tunnelman tuoja, ja se on lumi! Mälsältähän tuolla ulkona näyttää, runsaiden sateiden jälkeen vesistöt tulvii, maa on mutaista ja sää harmaata. Pieni pakkanen ja pieni kerros lunta, missä olet? Sää ennusteiden mukaan ei kuulu eikä näy. Tyyntä myrskyn edellä? Tullaanko sitä lopputalvi kaivamaan itseämme esiin runsaiden lumikerrosten seasta. Jaa-a saa nähdä miten käy!

Viikot ovat kuluneet varsin ahkerasti töiden merkeissä. Vapaapäivät olen viettänyt kanien kanssa ja jouluvalmisteluiden parissa. Eilen olin vielä töissä ja saavuin illaksi kotiin, taisin mennä jo seitsemältä nukkumaan. Ennen simahtamistani syötiin perheen kanssa, äitini oli loihtinut upean jouluaterian. Maittavan ruoan jälkeen annettiin lahjat toisillemme, ja voi että pikkusiskoni oli ostanut minulle aivan ihanan ratsastushaalarin! Kyllä nyt kelpaa, ei pakkanen enää pure kun kanien kanssa ulkona touhuaa. Testailin tänään jo haalaria, kanit vierastivat melkoisesti kahisevaa ääntä ja tietysti hajukin oli varmasti täysin vieras. Eiköhän he vielä tuohon totu, muistelen samaa ilmitötä olleen aina uusien ulkohousujenkin kanssa.

Alla loput syksykuvat. Nyt ei taidakkaan enää olla lisää kuvia rästissä. Pitänee ottaa taas kamera käteen ja lähteä kuvaamaan. Toivotaan pian lunta ja valoa, on nimittäin hurjan paljon helpompi saada valokuvia niin.
Näissä kuvissa esiintyy kanilan vanhimpia. Donfero, tutummin Poika on 8,5 vuotias ja viimeinen venäläisrotuinen kanini. Ada myös 8,5 vuotias, aikanaan varsin menestynyt estekani, joka viettänyt jo tovin eläkepäiviä. Ja parin viikon päästä 9 vuotta täyttävä Pikku Mei, oma silmäteräni. Hänellä ja Adalla on yhteinen isä Rei, ja Pojan kanssa yhteinen emä Fazu. Puolisisaruksia siispä.

Kanejakin ajatellen toivon lumikerosta. Selvästi heihinkin vaikuttaa hyvin vahvasti tämä kun on jatkuvasti hyvin pimeää ja ulkona märkää. Varsinkin vanhuksille tämä vuodenaika on rankin, ei auta muu kuin ylläpitää yleiskuntoa ja toivoa kevään tuloa. Kevättä kohti mentäessä vanhoista kaneista tuntuu kuoriutuvan sellaisia nuoria pupujusseja.

Ihanaa joulua kaikille blogin lukijoille! ♥

Lavella's Spirited Away "Donfero"
Mountain Magic "Ada"

Lavella's CH Voodoo Queen "Mei"
1 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni