torstai 21. huhtikuuta 2022

Kevätloikkia auringossa

Pääsiäislomat lomailtu ja minireissulta Norjasta kotiuduttu. Teki hyvää päästä matkustamaan ja näkemään tuttuja, näin pitkän ajan jälkeen. Ulkoilimme paljon koirien kanssa, mutta siinä sivussa tuli myös kaneiltua. Oli mahtavaa päästä keskustelemaan osaavan ihmisen kanssa monista erilaisista kani asioista käyttäytymis- ja lääketieteellisestä näkökulmasta. Juuri tuo ensimmäinen näkökulma kiehtoo minua paljon, sillä se herkästi unohtuu lääketieteellisen varjoon. Oli mahtava reissu kaikin puolin ja jo seuraavaa (kani)reissua odottelen. Näillä näkymin syksyllä suunta käy Itävältaan ja sieltä Saksaan tai Tsekkeihin. 

Perhe otti koppia kanien hoidosta pääsiäisen ajan. Tuntui hassulta olla viikko erossa rakkaista kaneista. Otin heti eilen koko poppoon ulkoilemaan. Illemmalla nappasin myös poikasista kasvukuvat. Viime viikolta kuvat jäivät ottamatta, mutta toisaalta edellisellä viikolla tein heistä poikasvideon. Suuntasin poikasten kanssa ulkotarhojen viereen pihatielle, johon kauniisti paistoi ilta-aurinko. Poikaset ovat jo tottuneet ulkoiluun, mutta vielä en heitä ole vapaana kuvannut. Tässä vaiheessa kasvua on jo sen verran tullut, että he hahmottavat ympäristöä paremmin. Ulkoilu sujui mitä mainioimmin. Kaikki kolme hakeutuivat omatoimisesti luokseni, ja pysyivät nätisti läheisyydessä. Tietenkin aina välillä piti myös muita kaneja käydä moikkaamassa tarhoilla. He ovat tulleet selväti sukuun ihmisläheisyydellään, rohkeudellaan ja sosiaalisuudellaan, ei voi kuin ylpeä olla näistä pienistä! 

Lähiviikkoina poikaset saavat rokotukset ja sitten he ovatkin jo vähitellen valmiita uusiin koteihin. Kipinä jää kotiin kasvamaan Modigin kaveriksi. Kinos muuttaa tuttuun kotiin ja tulemme häntä näkemään kilpailuradoilla. Kide on vielä omaa syliä vailla, sellaista kotia, joka mahdollisesti olisi myös estehypystä kiinnostunut. 

Modigin poikaset 7 viikkoa

Lavellas The Melody Of Circus "Kipinä"


Lavellas The Midnight Circus "Kinos"


Lavellas The Mysterious Circus "Kide" - etsii kotia!0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni