perjantai 5. kesäkuuta 2015

Kuinkas sitten kävikään

Mulla tosiaan piti olla vielä tämä viikko vapaata, mutta suunnitelmat muuttuivat ja palasin maananatina takaisin kotiin ja tiistaina töihin. Vielä on kaksi päivää edessä tätä viikkoa, mutta kaipa tässä vaiheessa voi jo sanoa, että hyvin monipuolinen ja kaiken kaikkiaan hektinen viikko. Huomenna ja sunnuntaina suuntana Ypäjä, Finnderby, jossa pidetään heppailuiden ja muun ohjelman ohella Suomen Estekanit ry:n estekilpailut! Ensi viikonloppuna vuorostaan suuntana Helsingin ja Pälkäneen kisat. Sen jälkeen edessä häämöttää jo juhannus viikonloppu, jota odotan jo hyvin malttamattomasti!

Kanilassa arki kulkee hyvin pitkälti joka päiväisellä rutiinilla. Aamulla ruokinta ja illalla sitten paremmin puuhastelua kanien kanssa ja lopuksi iltapala. Jonkin verran ollaan ulkoiltu, mutta ei läheskään joka päivä. Ollut ajallisesti kätevämpää antaa kanien vuorotellen juosta kanilassa, samalla kuin touhuan itse siellä.
Efyn maha on aika hyvän kokoinen ja toidennäköisesti ihan viikon sisällä jotain pitäisi tulla ulos, mutta tiedä sitten tuleeko elävää vaiko kuollutta. Varasuunnitelma mulla on muuttunut muutamaan otteeseen, mutta ei hirveän radikaalisti. Siitä lisää, jos Efyltä ei synny eläviä poikasia.
Joku aika takaperin kanilaan saatiin myös uusi asukki! Bogus on Pontuksen ja Vilken isä, kääpiö- ja ranskanlupan risteytys. Tämä poitsu tuli minulle samasta osoitteesta kuin lapsensa, eli Cassulta. Hieman Boguksesta löytyy luppa piirteitä joista en pidä, mutta onneksi siitä löytyy vastaavasti myös sellaista, mikä on mieleeni. Tämä herra tulee olemaan minulla mukana esteristeytysten kasvatuksessa, erisukuisena ja hyvien ominaisuuksien vuoksi se on oikein passeli tähän!

Koteja etsivistä Liilasta ja Vilkestä on tullut mukavan paljon kyselyitä, enkä ole nyt muutamaan päivään edes kaikkiin ehtinyt vastata. Liilalle kuitenkin on tiedossa nyt mahdollinen koti, ellei ostaja katoa tai tee takapakkia, tämä talon viimeinen kääpiöluppa muuttaa ensi viikon lauantaina Lahteen.
Vilkestä on tullut erityisen paljon kotitarjouksia, useampi todella mukavan oloinen. Vielä kuitenkin katson tilannetta, kiire Vilken sijoituksella ei ole. Etusijalle menevät suoralta kädeltä ne kyselijät, joilla ei ole taloudessa muitakaneja, tautiriskien vuoksi. Mahdottomuus ei kuitenkaan ole sijoittaminen talouteen, jossa muita kaneja. Tällöin vain tulen tekemään ennemmän tausta tutkimusta, jo ennestään olevista kaneista.

Sammyn poikasten kasvua on ollut ihana seurata, niin kuin aina minkä tahansa poikueen. Kotona toistaiseksi on vielä kolme poikasta. Koru on kotiin jäävä, joka on aloittanut jo pientä murkkuilua. Tico on tukkaprinsessa, joka on pysynyt koko ajan yhtä hilpeänä ja positiivisena. Sky on yllättäjä, sillä se, miten pienestä pyörestä pallosta on kasvanut noin upea kroppainen jänö, on ihana ihme! Tämä tyttö muuttaa Itä-Suomeen, myös ensi viikon lauantaina Helsingin estekilpailuista.

Toivottavasti saan taas mahdollisimman pian postausta ja jotain erikoispostausta myös! Kaikki on kuitenkin ihan kiinni siitä, miten aika riittää iltaisin koneella kykkimiseen.

Bogus
Lavella's Sky Dancer

Lavella's Skip-It "Tico"

Lavella's Connect the dots "Koru"

6 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia ja onnea uudesta asukkaasta!:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Ajattelin kysyä, että kun ilmoitat kanisi estekilpailuun, niin tarkoitetaanko virallisella nimellä kasvattajanimeä vai nimeä jolla kania kutsutaan? Ja onko sinulla vinkkejä ensikertalaiselle kisoissa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virallisella nimellä, virallisiin tapahtumiin. Vinkkeinä; kannattaa aina kysyä, jos on jotain kysyttävää, jo kokeneemmat kisaajat auttavat kyllä! Eikä haittaa vaikka ei osaa kaikkia asioita ensimmäisissä kilpailuissa, mokata myös saa, sillä sitä nyt tekevät kaikki vähän väliä. :D

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni