perjantai 15. syyskuuta 2017

Esterysteytyspoikue ja belgianjänisristeytyspoikue

Huh miten pitkät yhdyssanahirviöt otsikossa! Tämän vuoden viimeiksiksi poikueiksi olen suunnitellut esterysteytyspoikuetta Milan x Loki ja belgianjänisristeytyksiä Teresa x Jaqu. Nämä kumpikin poikue tulee hyvistä vanhemmista ja ennen kaikkea nämä kaikki neljä kania asuvat luonani! Milan, Loki ja Teresa ovat omia kasvattejani, tutuista ja turvallisista linjoista. Jaqu on keväällä luokseni muuttanut belgianjänis, ja pakkohan senkin on olla hina, erityinen, kun hänet olen lemmikiksi valinnut ja luokseni ottanut.

Olen kirjoittanut kummastakin poikueesta paremmin kotisivujeni puolelle(Jaqun ja Teresan erillinen esittely tulee vielä). Toivoisin, että jokainen kiinnostunut kävisi sieltä lukemassa perusasiat. Laitan  alemmas linkit kumpaankin poikueilmoitukseen. 

Olen itse todella innoissani ja saahan sitä olla, kun taukoa on ollut poikasista kesän verran. Milan ja Teresa ovat kumpikin jo astutettu. Milanin ja Lokin puuhastelut ovat menneet oikein mallikkaasti, Teresan ja Jaqun touhut ovat vähän haparoivia, enkä ole vielä nähnyt onnistunutta astumista. Toivotaan kuitenkin sen tapahtuneen!
Jos kaikki menee nyt suunnitelman mukaan, kuukauden päästä syntyvät nämä kaksi mielenkiintoista poikuetta! Poikaset tulevat syntymään todennäköisesti samaan pesään, eli annan Milanin ja Teresan hoitaa poikaset yhdessä. Lisäksi apuvoimina tulee olemaan Milanin emä Gia ja Teresan emä Tattis. Tätä varten nämä kanit saavat käyttöönsä kaksi koppia, jotka voi tarvittaessa jakaa kahtia synnytyksen ajaksi. Toisessa kopissa asuu vielä toistaiseksi Efy, Vitani ja Kuuta, mutta he tulevat muttamaan tulevana viikonloppuna uuteen isompaan koppiin, jossa myös aitaus. 

Kummastakin poikueesta on tullut jo kyselyitä ja tosiaan otan kyllä kyselyitä vastaan hyvin pitkään, vielä ihan poikasten syntymän jälkeenkin. Mitään poikasta en myy perjaatteella, kuka ehtii ensin. Jokainen poikanen muuttaa luonteensa mukaan sopivaan kotiin. Jos etsit vain värinperusteella kania, silloin et löydä kania minulta. Väri ei koskaan ratkaise sitä, sopiiko kani juuri sinulle, vain luonne yksin kertoo sen. 
On mukavaa, kun syntyy samaan aikaan hyvin lupaava esteristeytyspoikue ja estepainotteinen poikue. Arvaatte varmaan, että Milanin ja Lokin poikueesta en tule myymään poikasia vain kotipupuiksi. Kyseessä on niin lupaava yhdistelmä, että mielellään näen tuosta poikueesta syntyviä poikasia kisaradoilla. Teresan ja Jaqun poikueesta myyn enemmän kuin mielellään poikasia ihan vain kotipupuiksi. Kaksi aiemmin tänä vuonna syntynyttä belgianjänisristeytyspoikuetta ovat olleet niin pidettyjä ja kehuttuja, että mitäköhän tämä kolmas lupailee! Kummastakin jänöpoikueesta muutti tosiaan poikasia ihan peruslemmikeksi ja hyvinkin aloitteleville omistajille, mutta myös kokeneemmille ja kisattaviksi.

Jos olet kiinnostunut ostamaan kanin minulta, älä arastele ottaa yhteyttä. Lähtökohtaisesti hoidan kaikki kanien myyntiasiat sähköpostitse, tällöin nämä jutut ovat yhdessä ja samassa paikassa. Vuodessa tulee niin paljon yhteydenottoja, että en pysyisi mitenkään perässä jos jokainen tulisi erikanavia pitkin... :D

Yhteydenoton ei tarvitse olla mikään romaani, ihan muutamien rivien kyselykin riittää. Lähtökohtaisesti haluan lukea jo alussa näitä perusasioita: kuka ja mistä olet, mitä olet etsimässä, millaiseen kotiin ja mikä on aiempi kanikokemus. Eli ei tosiaan mitään tähtitieteellistä, mutta sellaista perustietoa, jotta saan hieman käsitystä sinusta/perheestä joka on kanista kiinnostunut. 

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että myisin kaneja alaikäisille ja joka vuosi minulta muuttaa kaneja nuoremmille kaninomistajille. Lähtökohtaisesti en ota kuitenkaan kyselyitä vastaan yksin alaikäiseltä nuorelta, eli vanhemman on oltava siinä mukana. Näin voin varmistua, että kanin hankinta on yhteinen päätös ja vanhempi/vanhemmat ovat mukana myös kanin hoidossa ja ostossa.

Otan mielellään kiinnostuneen kaninostajan vierailemaan luokseni ja katsomaan poikasia kun ne ovat yli 4-5 viikkoa.  Haluan nähdä ostajan vähintään kerran, mielellään kahdesti. Nykyään linjani on se, että en myy kaneja näkemättä ostajaa. 

Kun kani on muuttanut uutee kotiin olen jatkossa apuna aina tarvittaessa. Mielellään kuulen kuulumisia ja miten kanin kanssa sujuu. Tarkoituksena olisi luoda myös facebookin puolelle ryhmä, johon voi lyyttyä jokainen kasvatinomistajani. Sinne voi jakaa kuulumisia ja lukea miten muilla kasvateillani menee.

Lavella's Lost wind "Milan" x Lavella's Loki "Loki" Lavella's Antarctica "Teresa" x Jaqu "Jaqu"0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni