lauantai 26. toukokuuta 2018

Kesä hengailua

Voi miten iloisia kanit ovat kun kesä on vihdoin täällä! Paljon vihreää ympärillä ja hengailua ulkona. Päivät ovat olleet nyt useamman viikon hyvin lämpimiä. Rakastan itse lämmintä säätä, voi pukeutua väljästi ja nauttia vain auringosta. Kaneille kuumuus ei tietystikkään ole kiva juttu, ja siksi heille pyritään tarjoamaan mahdollisimman viileät oltavat. Ulkotarhat on sijoitettu niin, että ne ovat mahdollisimman varjossa. Tästä huolimatta kesällä ulkoilu tarhoissa tapahtuu aamulla ja illalla, kun on viileintä. Kanilarakennus on siitä ihana, että sinne ei tule kesäisin kuuma. Menee siispä todella hyvin, että aina kuumimman ajan päivästä kanit ovat viileässä kanilassa. Näillä järjestelyillä voi toivoa lämmön jatkuvan!

Kanilassa kasvaa monen monta lupaava estekanin alkua. Kesä tulee menemään rattoisasti heihin tutustuessa ja estehyppy uraa aloitellessa. Olemme nyt lähinnä keskittyneet yhdessä ulkoiluun ja luokse tulemiseen. Pienesti olen myös aloittanut kaikkien kanssa estehypyn alkeita. Momo on idean ymmärtänyt hyvin, hän hyppää ihanan tarmokkaasti jokaisen edessä olevan esteen. Dratini tulee omaa vauhtia perässä. Hän kyllä hyppää, mutta en tiedä onko hänestä ihan aktiiviseksi kisaajaksi. 
Milanin lapsosten Sentin ja Wolfgangin kanssa aloitettiin tänään estehypyn alkeet. Hyppäsimme vasta todella pieniä esteitä. Molemmat nuoret vaikuttivat siltä, että isompia olisi jo voinut mennä. Tästä on hyvä jatkaa heidän kanssaan!

Kun kani määrä tällä hetkellä on hieman liiankin hyvän kokoinen. Olen miettinyt, että etsin mahdollisesti Dratinille ja hänen emälle Teresalle rakastavan lemmikkikodin. Laitan heistä jossain kohtaa ilmoitusta kotisivuille, ellei sitten jo tätä kautta löydy se oikea koti. 

Huomenna sitten kuulumisia kovin isoiksi kasvaneista Lynan poikasista, sekä silmänsä avanneista Kuutan lapsosista!

Lavella's Xanthe "Sentti"Lavella's Red Kangaroo "Momo"Lavella's The Legend of Dratini "Dratini"
0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni