torstai 23. toukokuuta 2019

Jänöt valmiina isoon maailmaan

Huomenna tulee täyteen yksitoista viikkoa siitä kun Kaura synnytti ensimmäisen belgianjänispoikueen. Viime viikolla poikasten ollessa 10 viikkoa, kävin rokottamassa koko porukan RHD-virusta vastaan. Heidät voi nyt turvallisesti luovuttaa uusiin koteihin.
Migori muutti poikueensta ensimmäisenä. Tämä siro ja hyvin kaunis punainen uros asuu nykyään Loimaalla. Hän pääsi rakastavaan kotiin, jossa tämä reipas jänö nimettiin Ristoksi. Seuraavana maailmalle lähtevät itse emokani Kaura ja toinen naaraista Kinamba. He muuttavat kahdestaan toiselle belgianjäniskasvattajalle kasvatukseen ja näyttelykaneiksi. Eli heistä varmasti kuullaan vielä! Kolmas muuttaja on kesäkuun alussa Eldoret, joka matkustaa sijoituskotiin Kotkaan. Häntä tullaan varmasti myös näkemään vielä, muutamia näyttelyitä ollaan hänelle suunniteltu. Muuten Eldoret pääsee elämään leppoisaa lemmikkikanin elämää ainoana jänönä.

Jäljelle jää herttainen Bungoma, jonka oli tarkoitus muuttaa lähellä asuvalle tutulle. Valitettavasti varaus peruutettiin, kun perheessä on menossa parhaillaan vauva-arki eikä siihen sovi uusi kani lisäksi. Eli nyt on se tilanne, että hyvin sosiaalinen pikku Bungo tarvitsisi itselleen kodin. Mielellään myyn hänet lemmikiksi, mutta hän sopii myös ulkomuoto- ja pet-luokkiin, jos sillointällöin haluaa näyttelyissä käydä pyörähtämässä. Yhteyttä vain, niin kerron Bungosta lisää. Häneen saa myös etukäteen tulla tutustumaan! 

Niin vauhdilla poikaset varttuvat. Pian kotona kasvaa vain Soniac, jolle ehkä toteutuu poikue ensi vuonna. Jos ei, niin näyttelyissä ainakin suunnittelimme käydä muutaman kerran. 
On ollut ilo seurata näiden viiden jäniksen kasvua ja kehitystä. He ovat opettaneet minulle paljon lisää tästä rodusta. Katsotaan jos vielä myöhemmin onnistuu toisen belgianjänispoikueen toteutus!

Kauran poikaset

Lavella's Bungoma, uros


 Lavella's Migori, uros Lavella's Eldoret, uros
  Lavella's Kinamba, naaras
 Lavella's Nairobi "Soniac", naaras


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni