sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Pitkään haaveissa olleet palkintokuvat

Kuusi vuotta sitten nappasin Meistä, Adasta, Rasta ja Spiidistä palkintokuvat. Sen jälkeen olen monet vuodet haaveillut, että ottaisin myös "nuorimmista" saman suvun kisakaneista Giasta ja Milanista samanlaiset kuvat. Vihdoin tällä viikolla pääsin toteuttamaan tämän pitkän haaveen ja nyt on kaikista suvun kaneista palkontokuvat tallessa. 

Parempi ottaa kuvat nyt kuin liian myöhään. Rasta en koskaan ennättänyt ottaa kunnon kuvaa, sillä hänet jouduttiin hyvästelemään pari vuotta sitten pahan kasvaimen vuoksi. Laitoin alas kuitenkin hänen ensimmäisten kisavuosien palkintokuvan ja vuoden 2015 SM voitto kuvan. Milanin palkintokuva näyttää komealta ja suurelta, mutta siihenkin nähden Ran voitot olivat moninkertaiset. Hieno kani kaiken kaikkiaan, kuin myös koko tämä suku! 

Milan on heistä "nuorin" ja täyttää tänä vuonna kuusi vuotta. Hän lopetti jo viime vuonna aktiivisen kilpialemisen, lähinnä isoissa kisoissa kävimme piipahtamassa. Tänä vuonna tarkoitus olisi käydä vielä joissain eliitti mutkissa hyppäämässä, jos onnistuisimme saamaan viimeisen sertin Super Champion titteliä varten. Katsotaan miten käy!
Gia on Milanin emä ja ollut jo pari vuotta eläkkeellä kilpailemisesta, ikää tänä kesänä hänellä tulee seitsemän vuotta. Eläkepäivistä nautiskellaan, ja virtaa sekä energiaa hänessä riittää valtavasti!
Gian emä ja Milanin mummi oli tosiaan Ra. Hänet hyvästeltiin syyskuussa 2018 pahasti elimistöön levinneen kasvaimen vuoksi. Ra oli hyvin erityinen kani, jo pelkästään hänen älykäs luonteensa ihastutti ja yllätti monesti. Hän oli ja tulee varmasti aina olemaan se parhain estekanini ikinä. Joskus vielä koittaa se hetki kun kirjoitan ja kerron Rasta, hänen nuoruudestaan, kisavuosistaan ja ylipäätään mikä teki hänestä erityisen lemmikkikanin minulle. Aihe on arka, eikä ikävää tunnu hellittävän edes pidempi aika.  
Ran emä on Ada, hän täytti tänä keväänä yhdeksän vuotta. Luonnollisesti Ada on jo tovin nauttinut eläkepäivistä. Hän on sympaattinen mummopupu, jolla hieman jo motoriikka hidastunut, mutta onneksi energiaa vielä löytyy iloloikkiin asti. Ada toteuttu hienon kisauran, ja on monen hienon estekanin mummi, isomummi jne. Suku on jo tässä vaiheessa pitkä!
Adan puolisisko Mei on kanilan vanhin, yhdeksän ja puolivuotias. Hän on ollut myös aikanaan yksi Suomen menestyneimmistä estekaneista. Adan tapaan hän on ollut jo useamman vuoden eläkkeellä. Hyvin älykäs kani, ja luonteeltaan hyvin erityinen. Meissä riittää hyvää energiaa, eikä ikä onneksi vielä näy painavan päälle. Toivotaan että hän jaksaa porskuttaa pitkään yhtä virkeänä!
Ran isoisä Spiidi täytti myös tänä vuonna yhdeksän vuotta. Aikanaan myöskin hyvin vaihdukas ja taitava estekani. Vielä pari vuotta sitten hän hyppäsi kotipihallamme vaikean tasoisia esteitä, mutta kisoissa hän ei ole myöskään useampaan vuoteen käynyt. Nykyisin Spiidi asuu Helsingissä, jossa hän viettää eläkepäiviään. Spiidistä löytyy myös paljon hyvää energiaa, ja ikä toimii vain numerona. 

Monta uskomatonta kania, ja upea suku, jonka ei toivo koskaan katkeavan!

Lavella's Gt Ch Lost Wind "Milan"


Lavella's Star Gianfar "Gia"


VH-13 Lavella's S Ch November "Ra"Mountain Magic "Ada"


Lavella's Ch Voodoo Queen "Mei"


VH-12 Lavella's Beedrill "Spiidi"


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni