lauantai 9. elokuuta 2014

11 kuukautta, 12 päivää ja vihdoin ne ovat kotona!

Viime elokuussa normaaliin tapaan netissä surffatessa eksyin sattumalta Solbergas kanilan kotisivuille ja ihastuin täysin yhteen kanilan rex kääpiöluppa naaraaseen. Laitoin miltein heti kyselyä onko tälle kyseiselle naaraalle suunnitteilla poikuetta ja niin kuin epäilinkin, kyllä sille oli seuraavalle keväälle. Tästä alkoi ensin odotus astutukseen, poikasten syntymiseen ja tietysti siihen milloin poikanen kotiutuu. Tarkoituksena oli aluksi ottaa kaksi erisukuista nuorta kania, uros ja naaras. Päädyin kuitenkin ottamaan naaras poikasen lisäksi, sen upean isän Juliuksen. 
Tarkoituksena oli hakea kanit kesäkuun puolessa välissä, kun naaras poikanen tulisi luovutusikään. Koska en saanut töistä millään vapaata, ei matka näyttänyt onnistuvan ja välillä oli hyvin epätoivoinen olo. Matkaan tosiaan tarvitsi muutaman päivän, sillä kasvattaja asui n. 3h matkanpäässä Tukholmasta. Onneksi ihana äitini tarjoutui avuksi ja oli valmis hakemaan kanit Ruotsista, samalla kun viettäisi pienen virkistäytymis loman arjesta. Sen jälkeen alkoikin armoton sopivan ajankohdan etsiminen, niin että se sopisi äidilleni, kasvattajalle ja tärkein laivasta löytyisi tilaa meno- ja paluumatkalle. 
Torstai illalla äitini ja pikkusiskoni sitten lähtivät matkaan. Jännitti ja hieman hermostuttikin miten kanien haku nyt sujuu kun en itse ole mukana matkassa, mutta kanien kanssa sitä saavuttiin aamulla kotiin! 
Otin pikaisesti kuvat näistä kahdesta, jonka jälkeen laitoin loishäädöt molemmille niskaan ja sen jälkeen kanit ovat saaneet olla rauhassa uusissa asumuksissaan. Koko tämän odottelun ajan olen miettinyt mikä olisi Juliuksen tytön kutsumanimi, mutta se onneksi muodostui miltein heti mieleeni kun näin tytön, Liila.

Stors Julius "Julius"
Solbergas Anastasia "Liila"

Uusien kanien hehkutuksen lisäksi hieman loppuun kuulumisia ja kuvia poikasista sekä niiden isästä Merlestä. Eilen oli todennäköisesti viimeinen työpäivä, täysin varmaa se ei ole, sillä voi olla että tiistaina onkin palattava takaisin töiden pariin. Siispä nyt on nautittava näistä muutamista vapaista ja varauduttava vielä kahden viikon työputkeen. Huhhuh! Minne meni se minun suunnittelema kesäloma, loma joka piti käyttää lepäämiseen ja kanien kanssa puuhailuun? Suunnitelmat ovat menneet aivan päinvastoin, levännyt en ole lainkaan, kanien kanssa puuhaillut aivan tajuttoman vähän. Kaikki vapaa aika on mennyt taisteluun siitä, saanko nukkua nyt viisi vai seitsemän tuntia, ennen kuin pitää taas mennä. 
Huomenna olisi tarkoitus suunnata Palojoelle estekilpailuihin, huomenna olisi myös tarkoitus astuttaa Efy Stigillä. Sen lisäksi huomisesta eteenpäin astutetaan sijoituskodissa oleva Pinkwying! Kotona olevat Eyjpixin poikaset tulevat huomenna 5 viikonikään, seuraavana viikonloppuna niiden emä Eyjpix lähtee uuteen kotiin kuukauden koeajalle ja poikaset jäävät Ada-mummin kanssa. Hieman olen myös katsellut kotiin jäävää poikasta ja todella suurella mahdollisuudella kotiin jäävä on sinikelta japanilaisen värinen Nora. Vaikeaa valitsemisesta kuitenkin tekee se, että Sonyakin vaikuttaa luonteeltaan todella hyvältä estekanijalostusta varten. Näistä tytöistä kuitenkin toinen vain tulee jäämään ja toisen mielellään myyn kilpailemisesta kiinnostuneeseen kotiin, mutta tietysti myös pelkäksi kotipupuksikin voin myydä. Uros poikanen taas vaikuttaa sen verran leppoisalta, että se taitaa sopia paremmin kotona esteiden harrastamiseen tai vaikka vain sohvaperunaksi. Eli Ginosta voi laittaa kotitarjouksia, jos siitä on kiinnostunut. 
Maanantaina olisi tarkoitus tulla hieman erilaisempi postaus, sellainen millaista vielä tästä blogista ei löydy!

Lavella's Story lines "Nora"

Lavella's Grazy nights "Gino" - VARATTAVISSA!

Lavella's Fairytales "Sonya"

Porfyr "Merle"


14 kommenttia:

 1. Todella upeita nuo uudet kanit, niin kauniita. :3 Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 2. Onko Lavella's grazy nights uros vai naaras?:) Ihania noi uudet pupsit!:3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni kirjoitin tuonne että uros poikanen eli Gino. :)
   Ja kiitos!

   Poista
 3. Voisitko tehdä ns. Esittelypostauksen myytävistä pupuista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myynnissä olevista kaneista löytyy aina pieni esittely ilmoituksen yhteydestä, kiinnostuneet saavat myös lisätietoa myynnissä olevasta kanista kysymällä s-postilla. (:

   Poista
 4. Voi että, Gino! Kauniin värinen kyllä! Ei voi olla ihastuttamatta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siitä vain ostamaan suloinen pupu-poika! :)

   Poista
 5. No mutta tuikkelis mitä söpöjä uusia kurttuja :3

  VastaaPoista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni