maanantai 25. elokuuta 2014

Isot poikaset, ruotsalaiset luppakorvat & Tampereen estekilpailut

Eyjpix lähti jo päälle viikko sitten, sen poikaset jäivät Adan kanssa ja niillä yhteiselo sujuu mainiosti. Ada opettaa poikasia hyvin kanin tavoille... tai sitten vähemmän hyvin, sillä poikaset ovat mm. oppineet kun kopin luukku aukeaa, yksi hämää ja loput loikkaa kakkoskerroksesta juoksemaan kanilaan. Ei tässä mitään, kunhan vain osattaisiin hypätä sinne kakkoskerrokseen Adan tavoin takaisin ja osattaisiin Adan tavoin pitää tassut ja nenut poissa muiden kanien kopeista. Muuten jälleen kerran todella mukava poikue!
Eilen lähdin poikasia valokuvaamaan, kun vihdoin oli sateeton päivä. Pidin ensimmäistä kertaa poikasia vapaana ja ulkoilu näin sujui kaikilta poikasilta hienosti, samalla myös varmistuin itse siitä, että Nora on poikueen kotiin jäävä. Sonya muuttaa 31.8 uuteen kotiin Helsinkiin, jossa sitä odotellaankin jo kovin innoissaan! Vielä rakastavaa lemmikkikotia vailla on Gino poika, joka jälleen ihailtavan kauniisti esiintyi kameran edessä(huokaisen jälleen, kumpa kaikki poikaset ottaisivat Ginosta mallia!).
Muuten myynnissä olleista Dori ja Mya löysivät upean kodin Espoosta, jonne ne muuttavatkin syyskuun aikana. Samoin myös Annalle löytyi koti, tosin ei sijoituskotia, mutta koti jonne se muuttaa poikastensa jälkeen, eli ei vielä hetkeen lähde luotamme minnekään. 
Cassun kanssa tulimme myös siihen päätökseen, että Anna-Lenalle etsitään kilpailemisesta kiinnostunut koti. Sinänsä olisi ollut ihana saada käytettyä Anna-Lenaa kasvatukseen, mutta se taitaa olla hieman haasteellinen, sillä sopivaa, erisukuista urosta ei meinaa sille millään löytyä. 

Eilen tuli myös pidettyä ensimmäistä kertaa Liilaa ja Juliusta vapaana pihalla, samalla myös kuvattua niitä. Tämä kaksikko on hyvin sopeutunut uuteen ympäristöönsä, pelletti on vaihtunut pikkuhiljaa meillä syötettävään ja hoitorytmikin alkaa niille tulla tutuksi.
Liila on osoittautunut hyvin omalaatuiseksi tytöksi, se on hyvin herttainen, mutta myös hyvin topakka pikku neiti. Sen luonteessa on mukavia puolia, vaikka välillä esille tulee hieman liikaa kääpiöluppamaisuutta. Eilen ulkoilu sen kanssa sujui todella mukavasti, vaikka välillä sitä saikin hieman haeskella, vastineeksi välillä se myös tuli omatoimisesti takaisin. Liilaa oli mukava kuvata, harmi vain aina kun olisi saanut hienoja kuvia tunnelma valomme aurinko meni pilveen...
Julius taas on Liilalle hyvä vastakohta, se on niin täydellinen kääpiöluppa kuin voi vain olla, ulkonäöllisesti, kuin myös luonteensa puolesta. Eilen taisi muutamat ärräpäät päästä ilmoille, sen lisäksi että sai hölkkäillä tietämme päästä päähän ja jokaisen pihan puskan lävitse, tämän yhden kanin perässä. En vaan pysty käsittää miten jollain ihmisella voi kestää pää n. 10 vuotta kääpiölupan kanssa? Pyhä onni, että nämäkin kaksi kääpiöluppaa ovat mulla vain kasvatuksessa, jotta saan rex-turkkia, väriä ja valkokorvaa ylläpidettyä. Voisi olla että sekoaisin aika pian, sen verran eri aaltopituuksilla ajatuksemme ovat. Tähän taloon ei enään kääpiöluppia tule, vaikka niiltä ominaisuuksia tarvitsisinkin kasvatukseen, kyllä ne ominaisuudet jollain muullakin keinolla on pakko saada. 

Sitten vähän kuvasatoa ja lopussa vielä yksi Wini kuva, jonka jälkeen alkoikin jälleen tulla vettä.

Lavella's Story lines "Nora"

Lavella's Crazy nights "Gino"

Lavella's Fairytales "Sonya"

Solbergas Anastasia "Liila"


Stors Julius "Julius"
"Hitska kun se ei voi antaa mun nyt juosta sinne Timbuktuhun!"         
Windfall Winy "Wini"

17.8 Tampere

Viimeisimmät kisat missä tuli käytyä, olivat Tampereen estekilpailut. Sinne mukaan lähti Dori, Anna, Combo, Sam, Kurlaaja, Anna-Lena, Merle ja Fif. Päivä oli todella mukava, luokat etenivät mukavalla vahdilla ja ilmapiiri oli vallan mainio!
Helpossa suorassa hyppi Dori ensikertalaisena hienosti yhdellä virheellä. Annalle nämä olivat toiset kisat ja se meni myös nätisti yhdellä virheellä, mikä sekin tuli pidemmästä esteestä. Sisko ohjaili Compon, joka taisi mennä kahdella virheellä radan.
Keskivaikeassa suorassa oli kolme haasteellisempaa estettä tuplakrysset, M ja kaksoisvesi. Vain yksi kani, Fifin veli, sai kalssauksen kyseisestä luokasta ja sekin upealla puhtaalla suorituksella. Fif meni todella nätisti radan, harmillisesti silti kolme huolimatonta virhettä. Anna-Lena meni upeilla loikilla, mutta teki jälleen huolimattomuusvirheitä. Merle meni tasaisesti ja hyvällä vauhdilla, mutta sekin kolmella hassulla virheellä. Kurlaaja ja ja Sam taisivat mennä omasta mielestäni hienointen, Kurlaaja tasaisella vahdilla, vaikkakin kahdella virheellä. Sam samoin hyvällä vauhdilla ja mahtavilla loikilla, virheitä sille kuitenkin kertyi viisi kappaletta.
Helpossa mutkassa Sam sai viimeisen klassauksen ja sijoittuikin, samoin Anna meni nätisti ja sai klassauksen, Dori ja Anna-Lena menivät 2vp radat ja Compo 3 virheen. 
Seuraavat kilpailut ovatkin 31. päivä Helsingissä ja sinne tullaan muutaman kanin kanssa keskivaikeaan ja vaikeaan suoraan.
Lavella's Trush  Nightingale "Dori"

Lavella's Infernal Devices "Anna"
Lavella's Fiore di natale "Fif"

Lavella's Infinity "Merle"

Porfyr "Merle"

Anna-Lena

Lavella's Hologram "Sam"

Kuvat ottanut Saga, Minnat ja Anu!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni