lauantai 18. tammikuuta 2020

Hurmaava Juku ja jänis Hector

Ei näy lunta. Vain joinain aamuina kuura on värjännyt maisemat pastellisiksi, mutta sekin sulaa kun aurinko nousee. Tässä vaiheessa vuotta on aina ollut lunta, enemmän tai vähemmän ja nyt ei yhtään. Lumen tulon mahdollisuus on kuitenkin vielä sinne kesäkuulle saakka, eli kai sellainen valkea lumikerros voi vielä tulla? 
Luonto ja sen mukana kanit tuntuu olevan aivan sekaisin. Katselin eilen kun puihin on tullut jo silmut, ja kani.... he ovat aloittaneet kevätsirkuksen! Tänä aamuna laskelmieni mukaan neljä täysin myllättyä koppia ja muutama valeraskailupesä syntynyt yönaikana. Kuluneella viikolla myös steriloitu Mei nyppi itsestään karvoja ja teki pesän heinien sekaan. Kaikki tytöt ovat aivan sekaisin! Kanilan pojujen kanssa seuraillaan meininkiä ihmetellen, pojat kun eivät ole ihan heränneet täysin tähän kevät hypetykseen. 

Ensi viikolle jännitetään syntyväksi Soniacin poikasia, jos hän on ensimmäisesti astutuksesta tullut kantavaksi. Lisäksi viikon päästä lauantaina avataan sisäkisakautta, kun lähdetään nuorten kanssa Piikkiöön kisailemaan. Treenailin kanien kanssa esteitä tuossa viikolla, hyvin he muistavat vaikka takana on ollut kahden kuukauden "talviloma".

Alla kuvia Jukusta ja Hectorista. Oli juurikin tuollainen ihana kuura aamu ja aurinko nousemassa. Kuvasin myös muitakin kaneja, mutta tässä postauksessa esillä nämä komeat pojulit. Juku täyttää nyt keväällä vuoden ja hän etsii edelleen kotia. Juku on poikasesta saakka etsinyt sitä omaa ihmistään, mutta olen todella huonosti muistanut myydä häntä täällä netissä. Hurmaava poika, kympin luonteella ja minusta on ollut ihanaa kun hän saanut varttua luonani. Taitaa kuitenkin olla niin että en pysty häntä pitämään, jos syksyllä on tiedossa muutoksia elämän suhteen. Tavoitteena on että tänä vuonna Juku löytää itselleen unelmiensa kodin!
Hector jänölle kuuluu myös varsin mainiot. Jos nyt oikein muistan, vuosi sitten näihin aikoihin Jeremy laittoi Belgiasta viestiä, että pieniä jäniksiä on syntynyt. Heksukka on kyllä kasvanut ja varttanut vuoden aikana todella paljon, ja se miten komea hän on! Meidän oli tarkoitus mennä näyttelyihin loppuvuodesta, mutta Hectorilta jouduttiin ajamaan alamahasta karvat pissanäytettä varten. Kun odottelimme karvoja kasvua takaisin, söi hän yhden antibiootti kuurin pissatulehdusta vastaan. Josko nyt keväällä sitten uusi yritys näyttelyihin!

Lavella's Billabong "Juku"
Hector


2 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni