tiistai 28. tammikuuta 2020

Nuoret, melkein teinit

Tässä postauksessa kuvia ja kuulumisia Tirasta ja Hertasta. He ovat Sincon ja Modigin tyttäret, eli viime syksynä syntyneitä. Ikää kummallakin on hieman päälle neljä kuukautta ja kovin kasvupyrähdys parhaimmillaan päällä. Molempien kanssa on aloitettu estehypyn alkeet, vähitellen totuteltu valjaissa liikkumiseen ja ohjattavuuteen. Ihan pieniä esteitä ollaan vasta kertaalleen kokeiltu, mutta silloinkin ideasta napattiin heti kiinni. Seuraavan kerran treenataan varmasti heti kun sää sallii ja vapaapäivä osuu samalle päivälle. Mikään kiire ei sinäänsä tässä ole, sillä varmaan vasta maalis-/huhtikuussa he starttaavat kisaradoilla.

Luonteiltaan molemmat tytöt ovat varsin seurallisia ja ystävällisiä. Hertta on perinyt äidiltään Modigilta sylissä potkimisen taidon, joka tuo käsitellessä ikävät jäljet, mutta se toivottavasti saadaan ajan ja kasvunmyötä loppumaan. Tira joka on hyvin pitkälti omia kasvatuslinjojani antaa hyvin nätisti käsitellä, tietysti häneltäkin pientä kasvuun liittyvää rimpuilua löytyy. Pikku hiljaa hyvä tulee.

En osaa vielä varmaksi sanoa jääkö molemmat tytöt pysyvästi luokseni, riippuu täysin siitä millaisiksi he kasvavat. Viime syksystä olen kuitenkin jo suunnitellut että Tiralla etsisin sijoitus/yhteistyöpoikuekodin, jossa olisi mahdollista toteuttaa yksi poikue ensi keväänä. Kaikki tietysti riippuu ihan siitä löytyykö sopiva koti tämän vuoden aikana.

Kuuraista maata ei tosiaan enää ole, lähinnä mutavelliä vain löytyy. Onneksi ehdin tuona kauniina päivänä tyttöjen kanssa pihalle ja nappaamaan uudet kuvat kummastakin. Kauniita nuoria kumpikin!


Ps. Soniacin belgianjänispoikue syntyi lauantaina. Kaikki ei mennyt ihan suunnitellusti, mutta nyt tilanne on melko vakaa. Toivon vain että poikaset pysyisivät vielä pesässä, kun tuppaavat nisän mukana ulos. Pulleita he ovat ja kovin ahneita. Ensi viikolle odotetaan syntyväksi myös Nasun poikue. Päivittelen yhteisesti molemmista poikueista ensi viikon puolella.

Lavella's No Yellow Gigs "Tira"


Lavella's Solar System "Hertta"

1 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni