maanantai 26. lokakuuta 2020

Voihan vauhdikas lokakuu

Lokakuun loppua jo viedään. En muistanut kuinka mykistävää tämä loppuvuoden harmaus voikaan olla. Onneksi aikuisia kaneja tuli syyslomalla kuvattua, jolloin hieman aurinkoakin päästiin näkemään. Poikasia kuvasin tänään, mutta ei tullut heidän kuvistaan yhtä väripirteitä mitä alla olevat kuvat. Onneksi sentään leutoa, jopa lämmintä vuodenaikaan nähden!

Sanoisin että koko vuosi on ollut kanien kanssa varsin rauhaisa, mutta nyt lokakuussa on tapahtunut jos jonkinmoista. Poikaset ja niihin liittyvät asiat ovat tietysti vieneet paljon aikaa, mikä ihan itsestään selvyys. Mutta sitten, energiaa on palanut hurjasti kanien rokotus asioita selvitellessä. Suomeen rantautui kesällä  meille uusi myxomatoosi virus. Tämän myötä Suomessa jyllää kahta kaneille tappavaa virustautia. Elokuussa tukkuun saapui ensimmäinen satsi Nobivac Myxo-RHD Plus rokotetta. Kyseinen rokote suojaa kaikkia kolmea virusta vastaan, ja kysyntä tietysti on ollut suuri, ja rokote jatkuvasti tukusta loppu. Kissojen ja koirien kanssa onkin nyt tullut pohdittua ratkaisua pulmaan, mistä kaneille rokotteet? Ei ole ollut helppo homma, mutta vihdoin näyttäisi tämäkin olevan ratkeamaan päin. Avaan asiaa kenties seuraavassa postauksessa lisää.

Lokakuun tullessa tuli myös muutamia vaivoja vanhuksille. Milanin kanssa kävimme Raision Evidensiassa, häneltä postettiin päästä (hyvälaatuinen) kasvain ja samalla nukutuksella suoritettiin sterilointi. Tämän operaation jälkeen Milanin emä Gia lähti steriloitavaksi samaan paikkaan. Gian operaatio oli astetta jännittävämpi. Sanottaisiinko että Gialla oli hengenlähtö lähellä ja hän kotiutui tehohoidon kautta. Nyt onneksi kaikki hyvin, ja toivotaan että kaikki sujuu jatkossakin hyvin. Molemmilla kaneilla kun alkaa ikää olla, eikä sterilointi poista riskiä muihin kasvaimiin ja vanhuuden vaivoihin. 

Huomenna suunta on jälleen eläinlääkäriin, tällä kertaa Efyn kanssa. Hän on syönyt loppuviikosta lähtien huonommin, pientä laihtumista myös havaittavissa ja hankaluutta pissaamisen kanssa. Huomenna hänet tutkitaan ja kokeilemme jos oireet saataisiin kuriin antibiootti kuurilla. Efyllä ikää on jo yli 7 vuotta, eli ei hänkään enää nuorimmasta päästä. Olen päättänyt että jos kunto huononee tästä, sanomme silloin hyvästi Efylle. Ensin kuitenkin yritetään, sillä vielä heinä maistuu ja hän on virkeä. Toivoa on!


Lavella's Togur "Togur"


Lavella's Sugot "Sugot"

Hector


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni