maanantai 8. helmikuuta 2021

Kymmenen vuotiaita

Tammikuun alussa vietettiin Pikku Mein 10 vuotis synttäreitä. Pari kuukautta niin Ada ja pikku siskoni kani Spiidi täyttävät kymmenen vuotta. Kesäkuussa vietetään vielä Donfero pojan kymppi synttäreitä. Koskaan ei ole ollut näin montaa vanhuskania samaan aikaan. Ikään nähden kaikki neljä voivat todella hyvin, ovat virkeitä ja hyvässä yleiskunnossa. 

Selkeimpiä vanhuuden merkkejä on steriloiduilla kaneilla, eli Adalla ja Meillä huonontunut karvanlaatu. Leikkaamattomilla Donferolla ja Spiidillä taas karva vastaa lähes nuorenkanin karvaa. Varsinkin nyt kevään ja valon lisääntyessä huomaa myös aktiivisuuden kasvavan vanhemmilla kaneilla. Talvi ja pimein aika kun mentiin päinvastoin melkoisessa horroksessa. Toinen ja hieman ikävämpi vanhuuden merkki on silmien harmaantuminen ja näön heikentyminen. Loppuvuodesta huomasin Mein näön heikentyneen selvästi, hän ei enää hypännyt omasta kopistaan tai omaan koppiin takaisin. Nyt tilanne on mennyt niin pitkälle, että hänen molempiin silmiin on muodostunut kaihi. Harmaakaihi on melko yleinen vanhoilla kaneilla, ja se on hyvä tutkia eläinlääkärin toimesta. Tänään olemmekin suuntaamassa eläinlääkäriin mittaamaan Mein silmänpaineet ja kysymässä Voltaren silmätippaa. Katsotaan mihin tämä tästä kehittyy, ja kuinka elämä lähtee sokean Mein kanssa sujumaan. Siitä on jo reipas kymmenen vuotta, kun edellisen kerran luonamme asui sokea vanhuskani. Sokean lemmikin kanssa eläminen vaatii aina pieniä erityishuomioita arkeen.

Toivotaan että kaikki vanhukset pysyvät virkeinä, pian päästään nauttimaan vähitellen lähestyvästä keväästä ja tulevasta kesästä!


Mountain Magic "Ada"

Lavella's Spirited Away "Donfero"

Lavella's Ch Voodoo Queen "Mei"

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni