sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kanilan kevätsirkus

Myös kanilan asukit ovat huomanneet, että valon määrä on lisääntynyt. Tämä on merkki siitä, että on aika aloittaa joka vuotinen sirkus, joka kestää parhaimmillaan kesään saakka. Kanilan pojat ovat osanneet olla todella nätisti, mutta naaraista ei voi sanoa samaa. Kiimaillaan, valeraskaillaan ja ruikitaan. Tämän päälle kaikilta kaneilta armotonta riehumista kopeissa, niin että kopit ovat jälleen kestävyyskokeessa. Kevätsirkuksen ohella on myös muutamat kanit perustaneet ahkerasti erilaisia seuroja mm. maanmuokkaajat ja kaivinkoneyhdistys.
Keskiviikkona kuvailin töiden jälkeen viimisillä valonsäteillä Colen ja Valen. Molemmilta sujuil ulkoilu oikein mukavasti uudessa ympäristössä, hieman kauempana kanilasta. Kiinni otto sujui Valelta moilleitta, perjaatteessa sitä ei tarvinnut ottaa edes kiinni. Tyttönen tuli syliini istumaan, kun oli rallitellut tarpeekseen. Colen kohdalla sai kiinni ottoon käyttää enemmän aikaa, sillä kosketus ja käsi ovat todella pelottavia, mutta lopulta senkin sain kiinni.
Keskiviikkona napsin myös uudet kuvat poikasista, mutta niin kuin Colen ja Valenkin kuvien kanssa, sain vasta perjantaina kuvat käsitellyksi. Poikaset olivat todella nätisti ulkona! Reippain lapsista on selkeästi Yowler, joka heitti jälleen kuvauksen yhteydessä iloloikkaa, kuikuili ympärilleen ja tuli paljon luokse. Seuraavat kuvat otan luultavasti torstaina, julkaisuun ne tulevat seuraavana viikonloppuna. Koitan myös joku päivä saada vihdoin kuvattua poikasista videon!

Eilen tuli vietettyä kisakauden avajaiset Raisiossa! Mukana minulta oli mammalomilta palanneet Ra ja Gia, nuoret Nora ja Vilke sekä muuten vain Fipa.
Ra ja Gia kilpailivat eliitissä ja päivän päätteeksi korkeudessa. Molemmat menivät eliitti suoran ensimmäisen kierroksen hieman haparoiden, mutta toisella kierroksella molemmat paransivat hienosti! Gia oli harmillisesti hurjan tapaturma-altis, aamun alussa se hyppäsi lämppärin ensimmäisen esteen upealla, mutta hieman liioitellulla hypyllä suoraan seinää päin... jonka seurauksena se sai haavan nenäänsä, mutta myös pienen epävarmuuden. Korkeudessa Gia uskalsi jo hypätä paremmin, hypäten oman uuden ennätyksensä 70cm! Ra hyppi hienosti aina 75cm asti! Nyt vain odotellaan, että mammaloma saadaan lopullisesti karistettua taakse.
Keskivaikessa suorassa hyppi Fipa, jälleen samalla ihanalla innokkuudella! Tuttuun tapaan tyttö hyppi 2 virheen radan, mikä on siltä hyvinkin tavanomainen suoritus.
Nuoret Nora ja Vilke kilpailivat helpossa suorassa. Nora ei enään sählännyt niin paljoa, tosin nyt sillä oli kiimat sopivasti päällä. Ennen radalle menoa tyttönen vain yrisi ja yritti jopa hyökkiä todella pelottavien ohitse kävelleiden kilpailijoiden jalkoihin, hupsu tyttö. Radan Nora hyppi tasaidella vaihdilla ja hyvällä yrityksellä! Vilke innostui toisella kierroksella niinkin hyvin, että suoritti radan puhtaasti!
Ja pakko se on minunkin hehkuttaa nyt tätä, eli eilen hypättiin uusi suomenemmätys 90cm korkeudessa! Upeaa!

      

      

Lavella's Black-winged kite "Cole"Lavella's Aquila verreauxii "Vale"Liilan poikaset - 4 viikkoa

Lavella's Yowler, uros
Lavella's Timaios, uros
Lavella's Bella Teeros, naaras
Lavella's Deliveran, uros


16 kommenttia:

 1. Upea tuo Colen viimeisin kuva! Kertakaikkiaan hienosti menivät sun pupuset jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 2. Herranjumala noi pikkuset näyttää niiiin pehmoisilta!!! :D Timaios ja Deliveran on mun ehdottomat lempparit! Mun on ihan pakko saada rex-kani heti kun on tarpeeksi tilaa tai sitten kun Raylasta aika jättää (mutta toivottavasti ei vielä piiiitkäään aikaan, Rayla on rakkaus <3) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rex turkkiset on kyllä upeita! Raylalle sopis varmasti muuten todella hyvin tuollainen kaveriksi, ellei se tulisi niin herkästi mustasukkaiseksi. :D

   Poista
 3. Ihania poikasia! :D ja todella upeita kuvia!

  VastaaPoista
 4. Poikasista kasvaa kyllä ihania pörriäisiä!:'3

  VastaaPoista
 5. Onpas Cole kaunis jänö :) Sopii talvimaisema hienosti turkin väriin :D

  VastaaPoista
 6. Onks kaikki poikaset varattuja? Toi vika pallero on aivan ihanan värinen ja noi silmät aaaaaaa<3

  VastaaPoista
 7. Ihana toi Colen viimeinen vauhtikuva ja nauroin katketakseni teiän kevätsirkukselle :D Ja mä en kestä tuota Rex-turkkia, oon ihan myyty :)
  Meillä on taas helikopteri-korvat vaihtaneet suuntaansa miten sattuu ja täytyy sanoa, että Mustista on tulossa kyllä pujottelun mestari ruokapöydän tuolinjalkojen suhteen, ja millä vauhdilla! Korkealle ei tosin viel uskalla hyppää, mikä on toisaalta hyvä kun on vielä vähän nuo omat rajat hakusessa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä onnistunut otos!
   Mukavaa, että Mustin kanssa sujuu. Sillä varmasti korvat menevät vielä hetken miten sattuu, ennen kuin asettuvat aloilleen. Rajojakin varmasti tullaan vielä kokeilemaan rutkasti enemmän, kun murkkuikä lähestyy kevään aikana. :)

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni