maanantai 23. helmikuuta 2015

Kevään lapset

Kun edellisissä postauksissa tuli esille enemmän kanilan väen kuulumisia, josko tämä postaus olisi omistettu lähes pelkästään kanilan pupuvauvoille.

Viime viikolla tuli jännitettyä Kurlaajan synnytystä, joka lopulta meni onneksi hyvin. Tyttö oli synnyttänyt tiistai-keskiviikko välisenä yönä yhden, todella ison, mustan naaraan. Tämä ainokainen on niin iso, että ihmettelen miten Kurlaaja on saanut sen ominvoimin pihalle. Koska tähän poikueeseen syntyi vain yksi poikanen, se jää tietysti automaattisesti kotiin. Kurlaajan poikasista alustavasti varanneet voivat halutessaan olla kärkyllä pian syntyviin Sammyn poikasiin, mutta sen verran on niistäkin jo kiinnostuneita, ettei varmasti kaikille halukkaille tule poikasia riittämään. Myös teille tiedoksi, jotka olette esteristeytys- ja väripoikueiden poikasista kiinnostuneita, kesän jälkeen on tulossa viidestä-kuuteen lupaavaa esteristeytyspoikuetta sekä ainakin kaksi väripoikuetta. Kesän olen perinteisesti poikasvapaalla, eli sinä aikana poikasia ei tule kanilaan syntymään. 

Tänään sain vihdoinkin kasattua poikasista videokoosteen, joka löytyy postauksen lopusta. Koska torstaina ei tullutkaan pidettyä vapaapäivää, kuvasin poikasista kasvukuvat lauantaina. Huonon sään vuoksi olimme lapsosten kanssa sisällä rallittelemassa, kuvausten ohella.
Vihdoin alan olla mukavan perillä jokaisen poikasen perusluonteista, eli nyt päästään vihdoin katsomaan alustavasti varanneiden kanssa, kenelle tulee menemään mikäkin Liilan pojista.
Yleisestiottaen on ihana huomata, että kaikki neljä poikasta ovat hyvin sosiaalisia, ihmisläheisiä ja mukavia käsitellä. Poikasten välillä eniten eroja on aktiivisuudessa ja rohkeudessa. 
Poikueen vauhdikkain ikiliikkuja on selkeästi Yowler, jolla aktiivisuuden lisäksi on todella paljon rohkeutta. Välillä tuntuu, että tämä poika on eksynyt väärään poikueeseen, sillä voisi ominaisuuksiltaan olla hyvin esteristeytyspoikueen poikanen! Lisäksi tämä poikanen on poikueen isoin ja uroksista ehdoton suosikkini.
Timaios on uroksista toisiksi aktiivisin, siltä selkeästi puuttuu paikalla pysymisen taito. Tällä pojalla on ollut jo ihan pienestä saakka vieterit jaloissa, sillä se pomppii kuin kenguru ja kiipeilee kuin orava.
Deliveran on poikueen sympaattisin ja rauhallisin. Vaikka se onkin muita sisaruksia pienempi, sekin jaksaa aina oman aikansa rallitella. Enimmäkseen se kuitenkin tykkää keskittyä rapsutuksien kerjäämiseen ja Liila mamman seurassa olemiseen.
Kotiin jäävä Bella Teeros on osoittanut luonteensa puolesta olevansa juuri täydellinen kasvatusta varten. Hurjan hyvä ihmiskontakti, aktiivinen ja rohkea. Tämän lisäksi se omaa mielestäni todella kauniin ulkonäön! Tälle tytölle voi ehdottaa kutsumanimeä, sillä itse en ole vielä jostain syystä sitä keksinyt. 

Lavella's Yowler, uros
Lavella's Timaios, uros
Lavella's Bella Teeros, naaras
Lavella's Deliveran, uros

8 kommenttia:

 1. Oi onnee kurlaajalle söpöjä noi poikaset

  VastaaPoista
 2. eikä miten söpöille pehmohalipupuille noi näyttääkään!!

  VastaaPoista
 3. Voi söpistykset ja aivan isänsä näköinen (kokoinenkin) napero heh! ;DD

  VastaaPoista
 4. Ompas valtava tuo Kurlaajan poikanen! Sekä upeita nuoria teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jo 3pv iässä Kurlaajan pään kokoinen, tota vauhtia kun kasvaa se on luovutusiässä Kurlaajan kokoinen. :D

   Poista

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni