tiistai 8. joulukuuta 2015

Hyppykoulua ja nimiä lapsosille!

Ennen tämän päivän puuhasteluja, palaan vielä hetkeksi viime viikkoon. Viikonloppuna ei tosiaan ollut mitään toivoa kanien kanssa ulkoilusta.. Siispä keskityin touhuiluun kanilassa, mm. leikkasin kanien kynnet ja punnitsin kaikki kanit. Punnituksen perusteella kaikki nuoret kasvavat hyvää vauhtia ja aikuisilla kaneilla painot pysyneet hyvinä. Ainoa poikeus on (tuplageeninen viittakuvio) Fipa, joka painaa vaivaiset 1,5kg ja ollen näin myös kanilan kevyin kani. 
Yritin myös viikonloppuna totuttaa Winiä ja Ravaa keskenään, mutta vuorokauden jälkeen oli lopputulos ärtynyt Wini ja traumatisoitunut Rava. Sinäänsä harmittaa epäonnistuminen tässä todella paljon, sillä tulee kestämään kauan, jotta saa Ravan taas täysin luottamaan kosketukseen ja toisten vieraiden kanien kanssa sitä tuskin saa tämän jälkeen enää. 

Heräsin tänään yllävän aikaisin, vaikka tuli edellinen yö kukuttua tähtiä kuvatessa. Heti auringon noustua kuvasin Noran jo neli viikkoisia poikasia. Näillä muksuilla oli hurjat rallit portailla, mutta onneksi ne aina hetkeksi jaksoivat pysähtyä kuvattaviksikin. Joulun vapaina tulee taas vaikeat paikat, kun on mietittävä se/ne kotiin jäävä/jäävät. Hurjan mukavilta ja omilta persooniltaan kun nuo jokainen vaikuttavat jo nyt! 
Lauantaina on luvassa vuoden viimeiset estekisat Eurassa, jonne ajattelin ottaa mukaan hyppimään Milanin, Elisen, Efyn ja Toften. Tänään opetin Toften hyppimään, sillä ajemmin ei ole vain ehtinyt tai säät ovat olleet huonot ulkona hyppimiseen. Hyvin nopeasti tämä nuori neiti oppi esteille, tosin loppua kohden lämpesi vähän liikaa. 
Edellisenä viikonloppuna sijoituskodista mulle palannut Elise on kokenut pienessä ajassa todellisen muutoksen elämässään. Se asui ennen tallissa ja erinäisistä syistä otin se sisälle asumaan. Jos kaikki menee hyvin, Elise saa tehdä myös poikasensa sisälle. Samalla tästä neidistä saa koulittua todellisen kotipupun, sillä näin se oppii kodin ääniin ja sisällä asumiseen. Elise etsii tosiaan jo kotia, jonne voisi muuttaa poikasten jälkeen. Tänään sen kanssa oltiin ulkona, kuvasin sitä vapaana ja hypytin esteillä. Eliseä olen muutaman kerran hypyttänyt esteillä, mutta se mitä se tänään minulle näytti oli todella upeaa. Tapa millä Elise hyppää ja käyttää kroppaansa esteillä on aivan ihana ja myös uskomaton! Jos on vain mahdollista pitää Elise pidempää tai myydä kilpailemisesta kiinnostuneeseen kotiin, tuolla kanilla on kiistämättä mahdollisuudet vaikeaan ja eliittiin asti. Treeniä se tietysti tarvitsee lisää, sillä paljoa sen kanssa ei olla esteitä hypitty. 

Huomisesta eteenpäin jännitetään Fian ja Ran poikasten syntymistä. Fialta näyttäisi mahan perusteella tulevan mukava määrä poikasia. Ran kohdalla taas... se on kyllä kantavana, mutta yhtä-kahta enempää ei ole tuolta poikasia tällä erää luvassa.

Noran poikaset

Lavella's After the day, naarasLavella's Pieni suuri katastrofi, uros


Lavella's One day, uros


Lavella's Beginning of the end, uros


Lavella's The kiss of life, naaras


Lavella's Unica domanda "Elise"


4 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni