torstai 23. helmikuuta 2017

Kevät ei tullutkaan?

Mistä tätä lunta oikein tuli? Ja vielä näin paljon! Eilen ja tänään pyrytti vielä reippaasti lisää, onneksi naapuri auttoi tien aurauksessa. (Olisi se ollut aika työläs kolalla avata...) Ja onneksi auttoi, sillä tänään saapui viime viikolla tekemäni PetShop.co.uk:n tilaus! Ja arvata saattaakin, että lisää sapuskaa sieltä tuli pupuille. Tilasin tosiaan 30kg Burgess excelsiä varsinkin Stig papaa ajatellen ja Rabbit Royalea 45kg muun kanilan väen pelletin sekaan. Voisi kuvitella, että maksoi paljon, mutta ei, sillä muualla Euroopassa monet pelletit ovat paljon edullisempia mitä Suomessa. Esimerksiksi tuo Burgessin sapuska maksaa täällä meillä lähes 50e/10kg, kun taas Briteistä sitä saa noin 18e/10kg. Isompaa kanilaumaa ruokkiessa säästän mielelläni. Mietin muuten, että voisin postailla joku päivä omien kanien ruokinnasta, kiinnostaisiko sellainen?

Tänään läpikävin vähän lisää kuvia ja nyt saadaankin reipas määrä kuvia mun aikuisista kaneista. Kameran edessä kävi Mei, Ada, Ra ja Reine.
Mei tosiaan on asunut mulla sisällä syksystä lähtien ja se on sujunut todella hyvin. Lukuun ottamatta niitä kertoja, jolloin se on protestoinut mun töihin lähtöä. Välillä jänskää töistä tullessa, että mitäköhän neiti on tänään keksinyt. Hyvinä päivinä olen häntä vienyt ulos, sillä ulkokani tuntuu omalla tavalla aina olevan ulkokani. Hyvin tuo muistaa kanilan ympäristön ja ollaanhan me kanilassakin käyty kääntymässä. 
Myös Ada on asunut vuoden vaihteen jälkeen sisällä. Ensin häneltä murtui varvas ja sen jälkeen seurasi todella raju laihtuminen. Eläinlääkärissä, eikä näytteistä selvinnyt oikein mitään, joka olisi voinut kertoa mikä Adalla oli. Todennäköisesti jonkin elimen toimintahäiriö? Nyt tilanne on mennyt kuitenkin hieman jo paremmaksi ja painioa tullut lisää. Toivotaan tilanteen tästä nyt rauhoittuvan!
Ra on elellyt rauhaisaa elämää sen lapsen Ferenon kanssa. Esteitä emme ole paljoa hyppineet tai kilpailuissa käyneet. Sisäkisoihin en häntä enää mielellään vie, mutta ulkokilpailuiden alkaessa voisimme aktivoitua. Rasta tuli todella hienoja kuvia, se oli aivan elementissään hangella hyppiessään!
Reine neiti tuli vuoden alussa 4 vuoden ikään, ajatella miten nopeaan aika kulkee! Ja pian alkaa olla neljä vuotta, kun tämä yksi Suomen ensimmäisistä valkokorvista saapui luoksemme! Reinen kanssa on sujunut nyt todella hyvin. Hieman se vielä stressaa muita kaneja, mutta tilanne on rauhoittunut paljon, kun kanit jaloittelevat lähinnä vain ulkona. 

Reinestä ja valkokorvaisista tuli mieleen, että todennäköisesti ensi syksynä tai seuraavana keväänä saan toteutettua yhteenvedon valkokorvaisuudesta. Olen keskittynyt jo useamman vuoden tämän kuvion pienimuotoiseen tutkimiseen ja aina tulee lisää tietoa. Viimeisin varmistus tietoihin tuli viimeksi tänään ja todella mielenkiintoinen asia kaiken kaikkiaan. Todennäköisesti tulemme saamaan jälleen täysin uuden kuvionimityksen kuviosanastoomme. Tarvitsen kuitenkin vielä yksi tai kaksi poikuetta käytännössä, jotta tietoa tästä kyseisestä kuviosta ja ennen kaikkea valkokorvaisuudesta on julkaistavissa.
Suht paljon tietoa löytää lukemalla, mutta kenties paras tieto tulee tällaisistä asioista tutkimalla ja tekemällä havaintoja käytännössä. Kanien kasvatus on yhtä tutkimusmatkaa siitä mikä se kani oikein on.


(Lavella's) Voodoo Queen "Mei"

Mountain Magic "Ada"Lavella's GT CH November "Ra"Nonjans Lady of the Rain "Reine"
6 kommenttia:

 

• Blogipohja Ipietoon | © 2017 Never forget to smile | Maija C. Suni